Wereldwijde toppositie voor Wageningen University in natuur en milieu onderzoek

Persbericht

Wereldwijde toppositie voor Wageningen University in Natuur- en milieuonderzoek

Gepubliceerd op
17 augustus 2016

In het vakgebied Environmental Science & Engineering (wetenschap en techniek van milieu en groene ruimte) staat Wageningen University in de wereldtop. De universiteit bezet de tweede plaats op deze toonaangevende wereldranglijst en laat beroemde centra als Harvard en Berkeley achter zich. Alleen Stanford University heeft 7 punten meer in deze categorie dan Wageningen (730). Dat meldt de Shanghai Ranking Consultancy in hun overzicht Global Ranking of World Universities 2016.

In de totaalstand staat Wageningen University gerangschikt op de 100-150e plaats, op gelijke hoogte met vier andere Nederlandse universiteiten (Radboud, UvA, VU en Erasmus). Leiden, Groningen en Utrecht scoren het hoogst van de Nederlandse universitaire instellingen. Nederland staat als land in de top tien.

De rangschikking geschiedt op een aantal criteria, zoals de kwaliteit van het onderwijs, onderzoek binnen de faculteiten, het aantal citaties van de onderzoekers alsook het aantal publicaties in de twee toptijdschriften Nature en Science.

De Shanghai Ranking Consultancy heeft de ranglijst onafhankelijk opgesteld. Vanaf 2009 publiceert deze organisatie de Academic Ranking of World Universities.

ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2016

Positie van Wageningen University 2016

  • Energy Science & Engineering 101-150
  • Environmental Science & Engineering 2
  • Chemical Engineering 76-100
  • Materials Science & Engineering 101-150

Meer informatie op de website van Shanghai Ranking.