News

Werving deelnemers voor: Studie naar fit ouder worden

Published on
December 14, 2016

Het ouder worden brengt heel wat veranderingen met zich mee, wat voor functionele problemen kan zorgen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Daarnaast neemt de hoeveelheid carnitine in de spieren af bij veroudering. Carnitine speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening. Tot op heden is het nog onbekend waarom de hoeveelheid carnitine afneemt bij veroudering en of dit de oorzaak is van vermoeidheidsklachten. Dit gaan wij onderzoeken in de Fitaal studie.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar 52 75-plussers en 26 jong volwassenen tussen de 20 en 30 jaar die willen deelnemen aan de Fitaal studie. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de Fitaal studie.

Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam door te mailen naar info@fitaalstudie.nl of te bellen naar 058-2846487.

Voor meer informatie zie ook de facebook site: www.facebook.com/fitaalstudie

Wie kan deelnemen?

Personen tussen de 20 en 30 jaar en 75-plussers

U kunt zich aanmelden voor de Fitaal studie indien u tussen de 20 en 30 jaar oud bent en een BMI (Body Mass Index) tussen de 20 en 25 kg/m2 heeft.

U kunt zich ook aanmelden indien u 75 jaar of ouder bent. U hoeft voor dit onderzoek niet aan een specifiek BMI criterium te voldoen.