Wetenschap en praktijk van de biologische glastuinbouw ontmoeten elkaar op OGH 2016 in Izmir

Nieuws

Wetenschap en praktijk van de biologische glastuinbouw ontmoeten elkaar op OGH 2016 in Izmir

Gepubliceerd op
27 oktober 2015

Van 11 tot en met 14 april 2016 organiseert COST Action Biogreenhouse samen met de International Society of Horticultural Science (ISHS) en met medewerking Wageningen UR Glastuinbouw in Izmir (Turkije) het internationale symposium voor biologische glastuinbouw. Tijdens het symposium wisselen de glastuinders, onderzoekers, leveranciers en handelsbedrijven kennis en ervaringen uit en worden recente onderzoekresultaten en innovaties in workshops en pitches gepresenteerd. Ter afsluiting van het Biogreenhouse COST Action programma worden meer dan 15 publicaties voor biologische glastuinbouw uitgegeven.

Kennismarkt

Het symposium is dé internationale ontmoetingsplaats voor glastuinders, adviseurs, onderzoekers, experts, toeleveranciers, handelsbedrijven, vertificeerders en beleidsmakers.    

Naast het wetenschappelijk programma vindt parallel een technisch programma plaats. Deelnemers bepalen zelf hun voorkeur. Aanvullend vindt er een dagexcursie plaats langs tuinbouwbedrijven in de omgeving van Izmir.

Programma

Het driedaagse wetenschappelijke  en het parallelle technische programma bevatten presentaties, postersessies en workshops met speciale aandacht voor de bodem, plantgezondheid, bodemweerbaarheid, compostkwaliteit en beheersing van ziekten & plagen in verschillende klimaatzones. Ook de relatie tussen energieverbruik en duurzaamheid staat op de agenda. Het technische programma is, behalve voor de tuinbouwsector, ook bedoeld voor certificeerders en beleidsmakers.

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen presenteren onderzoekers en bedrijven in pitches tijdens het symposium.

Op de bijeenkomst ontvangen alle deelnemers 15 publicaties op een USB stick met de publicaties van de COST Action Biogreenhouse. Deze gaan o.a. Over compostbereiding, water- & mineralenmanagement, energie (kosten en besparingen), leaflets over plantgezondheid, duurzaamheid, productkwaliteit, risico’s voedselveiligheid, opkweek en gezond uitgangangsmateriaal.

groep tussen de tomaten.JPG