Wetenschapper in de klas: 'Hoe vangt een mug een mens?'

10 juni 2015

Hoe vangt een mug een mens? De Alexanderschool in Bennekom kon zich gelukkig prijzen met de komst van twee wetenschappers van Wageningen University. De kinderen van groep 6 en 8 trokken met plezier hun sokken voor hen uit.

De Alexanderschool benaderde Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University voor ondersteuning bij hun projectmaand “kriebeldiertjes”. Sander Koenraadt en Niels Verhulst zijn kenners op het gebied van insecten en kwamen graag over hun onderzoeken vertellen. Muggen en malaria zijn hun specialiteit. Zij kennen het lief en leed van deze beestjes. Zijn het vrienden of vijanden? Hoe vinden zij hun gastheer/vrouw? En hoe bescherm je jezelf tegen die steekdiertjes?

Hongerige muggen

De onderzoekers namen behalve kennis, ook insectenkooien vol hongerige muggen mee. Muggen kunnen geweldig goed ruiken. De kinderen wilden wel weten wiens sokken het meest aantrekkelijk ruiken en wiens bloed de muggen dus het liefst drinken. De persoon in kwestie en klasgenootjes kennen nu veel beschermingsmaatregelen.

Bekijk alle foto’s van 'Wetenschapper in de klas'

Fotoimpressie

Groep 7 was 27 mei voor een Junior Science Lab “Sluipwespen” bij Wageningen University. Bekijk alle foto’s van dit Junior Science Lab.