Wetenschapsavond ‘Reuk en Smaak’ live te volgen

15 april 2014

Woensdag 23 april organiseert de Alliantie Voeding Gelderse Vallei de wetenschapsavond Food for Thought met als thema ‘Reuk en Smaak’. In het kader van ‘Ede Hoofdstad van de Smaak 2014’ is de wetenschapsavond vanuit Ziekenhuis Gelderse Vallei live te volgen.

Reuk en smaak spelen een grote rol bij de beleving van ons dagelijks eten. Reuk is naast smaak essentieel om goed te kunnen proeven. Reuk speelt daarnaast een belangrijke rol in herinneringen, emotie en veiligheid. Stoornissen in reuk- en smaak zijn vaak onderbelicht maar kunnen grote impact hebben op de kwaliteit van leven en de voedselinname. Wie meer wil weten over reuk en smaak kan woensdag 23 april van ca. 17.50 tot 18.50 uur de volgende presentaties live volgen:

• Smakelijk (w)eten
    Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag, Wageningen University
  • Culinaire creativiteit bij voeding voor kankerpatiënten
    Ellen Kramer, laboratoriumarts Isala klinieken Zwolle en mede-initiatiefnemer van het project ‘Beleef je Smaak’
  • Waar hoor ik bij?
    Mieke Wakker-Nieuwenhuizen doet haar verhaal over de rol van anosmie (het niet of beperkt kunnen ruiken) in haar leven

Wetenschapsavond

De Alliantie Voeding organiseert tweemaal per jaar de wetenschapsavond  Food for Thought. Deze 13e editie staat volledig in het teken van reuk en smaak, één van de aandachtsgebieden binnen de Alliantie Voeding. Prof. Kees de Graaf, dr. Sanne Boesveldt van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en dr. Wilbert Boek, KNO-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben initiatief genomen tot het opzetten van een reuk- en smaakkliniek.

Alliantie Voeding

In de Alliantie Voeding Gelderse Vallei werken Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University samen aan gezonder leven door optimale voeding. Samenwerken aan onderzoek en innovatie is nodig om vraagstukken op het gebied van voeding in preventie en zorg structureel op te pakken. De Food for Thought wetenschapsavonden hebben als doel de samenwerking tussen Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei nog meer vruchten af te laten werpen. In de zaal zullen onderzoekers van Wageningen University, medische staf en andere professionals van Ziekenhuis Gelderse Vallei en consortium partners van de Alliantie Voeding kennis uitwisselen.

logo's.JPG