Winter-AID: online en één-op-één activiteiten

8 februari 2021

Tijdens de AID (Algemene Introductie Dagen) leren nieuwe studenten elkaar, de universiteit en de stad Wageningen kennen. Dit jaar is de winter-AID van 8 t/m 14 februari. Door de coronapandemie moet die introductieweek een andere invulling krijgen, zodat studenten elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten.

• Op maandag 8 februari is de start van de WinterAID, en +/- 120 lopers en mentoren kunnen hun WinterAID-tasje ophalen op de campus. Dit gebeurt van 11:00-16:00, in verschillende shifts om de drukte te spreiden.
  • Op zondag 14 februari vindt er ’s avonds een Cooking Show plaats. Hiervoor moeten de deelnemers overdag ingrediënten ophalen op de campus. Wederom gebeurt dit in shifts verspreid over de dag.
  • Gedurende de hele WinterAID, kunnen de lopers ‘assignments’ doen, waarvoor ze één op één af kunnen spreken. Deze ‘assignments’ zijn onder andere een film kijken en een tour door de stad maken. Voor deze ‘assignments’ is er geen vast moment in het programma, en ze kunnen de hele week uitgevoerd worden.

De organisatoren van de WinterAID hebben veel contact met de grote deelnemende organisaties (ESN, ISOW en SWU Thymos) en met de mentoren. Er is een speciale groep chat aangemaakt om vragen van mentoren te beantwoorden gedurende de hele WinterAID. Voor de WinterAID en in de aanwezige contactmomenten, worden studenten voortdurend op hun eigen verantwoordelijkheden gewezen. Corona is, net als in het dagelijks leven, een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van de AID.

Het AID Bestuur 2021 hoopt dat iedere student desondanks een mooie Wageningse studiestart gaat beleven, en vindt het erg belangrijk dat de WinterAID alsnog plaatsvindt. Wageningen staat bekend om de persoonlijke en individuele benadering van studenten. De kennismakingsdagen dragen enorm bij aan een warm welkom op de universiteit. Studenten leren elkaar, de stad, en alle faciliteiten in een sneltreinvaart kennen. Zo’n start is belangrijk om lekker aan je studie te beginnen en verhoogt het studiesucces.

Deze editie wordt natuurlijk wel anders dan alle voorgaande jaren, het programma is nu bijna volledig online, maar het AID Bestuur 2021 is er zeker van dat de studenten zo een succesvolle start in Wageningen hebben.

Lees het volledige bericht op Resource