Nieuws

Wisdom & Wonder Movie Talks: “Eten in een film heeft altijd betekenis”

Gepubliceerd op
28 september 2018

“Kijk voortaan nooit meer naar een film zonder je af te vragen wat de rol van eten in het verhaal is”. Dat was de boodschap die Louise Fresco, voorzitter raad van bestuur, meegaf aan de bezoekers van de eerste Wisdom & Wonder movie talk op 26 september j.l. in het Heerenstraattheater.

Ze sprak gepassioneerd over hoe eten in een film misschien toevallig lijkt, maar altijd een betekenis heeft: “Scenes met eten zijn moeilijk om te maken, dus er zit altijd een idee achter. Eten laat status, sfeer, cultuur en zelfs machtsverhoudingen zien”. In haar gekozen film, Chungking Express, diende voedsel als tijdsindicator en metafoor voor verlies. De hoofdpersoon koopt elke dag een blik ananas, het lievelingseten van zijn ex. Als ze over datum zijn, is de relatie dat ook.

De talk op 26 september maakt deel uit van een serie, in het leven geroepen om de band tussen WUR en de stad te benadrukken. Volgende keer is de eer aan Rector Magnificus Arthur Mol, die aan de hand van zijn keuze film Beijing Taxi zal laten zien hoe wetenschap een rol speelt in ons dagelijks leven en onze cultuur. Deze film wordt op 16 oktober getoond. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van het Heerenstraattheater.

Lees meer