Nieuws

Witteveen+Bos wint aanbesteding Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020

Gepubliceerd op
19 november 2018

Het samenwerkingsverband van Witteveen+Bos, samen met Expomobilia, V8 Architects en Kossmann.dejong is geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens EXPO 2020 in Dubai, de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Witteveen+Bos is gevestigd op Wageningen Campus.

De keuze volgt uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hebben ingeschreven. Witteveen+Bos is verantwoordelijk voor de integrale engineering (voor het constructief, geotechnisch en installatietechnisch ontwerp), de bouwfysica en de duurzame aspecten van het paviljoen.

Circulaire klimaatinstallatie

Het winnende voorstel biedt Nederland een paviljoen dat zich onderscheidt op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologie├źn. Het paviljoen is een circulaire klimaatinstallatie die naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema 'Uniting water, energy & food'. In december 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de website van Witteveen+Bos.