Workshop Kom over de Brug 24 juni 2020 (geannuleerd)

Published on
February 6, 2020

Judith Gulikers (ELS) verzorgt samen met Gerdineke van Silfhout (SLO) een workshop op het Kom over de Brug programma van de ORD.

In het Kom over de Brug Programma ORD 2020 op woensdag 24 juni wordt kennis uit praktijkgericht onderzoek met elkaar gedeeld, en ingezoomd op wat deze kennis betekent voor de dagelijkse onderwijspraktijk. Je gaat in gesprek met andere professionals én met praktijkgerichte onderzoekers.

Doelgroep: docent, schoolleider, onderwijsadviseur, beleidmaker, en/of (praktijk)onderzoeker in de PO, VO, MBO, HBO of WO.

In de middag zijn er 3 interactieve workshop verzorgt door onderzoekers en praktijkprofessionals. De workshop van Judith en Gerdineke zoomt in op het onderwerp eigenaarschap creëren bij leerlingen/studenten door het inzetten van formatief evalueren. Wat doet de docent en wat doet de leerling in dit proces? Aan de hand van de cyclus van formatief evalueren (Gulikers & Baartman, 2017) die in eerste instantie docent gedrag beschrijft, denken we na over welk concreet gedrag we in dit proces van leerlingen/studenten willen zien. In ons leernetwerk met 13 scholen heeft iedere school een eigen “leerling FE-cyclus” gemaakt om leerlinggedrag concreet te maken.  We delen met jullie de kern die uit deze cycli komt. Aan de hand hiervan is er ruimte om een eigen leerling FE cyclus te maken: wat willen jullie van je leerlingen/studenten concreet zien als ze eigenaarschap over hun eigen leren nemen?

Voor meer informatie of inschrijven: