Nieuws

Zelf DNA bouwen en plantenvlees proeven op zonnige Campus Safari

Gepubliceerd op
8 oktober 2018

Normaal is de campus op zondag uitgestorven, maar 7 oktober j.l. werd hij overspoeld door honderden kinderen die met hun ouders opzoek gingen naar de ‘Big Five’ tijdens de Campus Safari, onderdeel van het Weekend van de Wetenschap.

Startpunt voor de safari was het safariplein, waar vooral het springkussen al snel de aandacht trok. “Daar moet de wetenschap toch voor wijken”, zegt een ouder lachend. Wie uitgesprongen was kon van een van de rangers, compleet met safarihoed, een stickerkaart krijgen om de ‘Big Five’ van de WUR te spotten: mens, dier, plant, aarde en voeding.

Spotify
De vijf richtingen waren niet moeilijk te vinden: in Zodiac kon direct koeien-DNA gebouwd worden met snoepjes, in Helix werden druk ingredienten voor 'plantenvlees' gemengd, en in Forum klonken al direct de surrealistische klanken van het plantenorkest. ‘Komt die muziek ook op Spotify?’, vroeg een meisje enthousiast.

Populair waren verder ook de lessen over het weerstaan van verleiding, smaak, en marsgrond. Het was vanwege die laatste dat aan het eind van de dag mensen niet alleen met de gewonnen puzzeltjes en dozen stoepkrijt, maar ook met bakken grond onder hun arm de safari weer verlieten.

Bekijk hieronder de fotoserie (© Guy Akkermans)