Nieuws

Benoeming Emely de Vet tot hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl

Gepubliceerd op
30 april 2019

Prof. Emely de Vet is benoemd tot de nieuwe hoogleraar en leerstoelhouder Consumptie en Gezonde Leefstijl. Dat heeft de raad van bestuur van Wageningen University & Research besloten. De nieuwe leerstoelpositie is ingegaan per 1 februari 2019.

Emely de Vet, foto: Guy Ackermans
Emely de Vet, foto: Guy Ackermans

Prof. Emely de Vet was persoonlijk hoogleraar Health Communication and Behaviour Change en interim leerstoelhouder aan de Strategic Communication groep bij de Social Sciences Group van Wageningen University & Research.

Emely de Vet (Oud Gastel, 1978) promoveerde aan de Universiteit Maastricht in 2005. Daarna werkte zij enkele jaren aan Erasmus MC, VU en Universiteit Utrecht zowel in gezondheidswetenschappen als in psychologie. Sinds 2013 werkt zij aan Wageningen University & Research, eerst als universitair hoofddocent, en sinds 2016 als persoonlijk hoogleraar.

Prof. De Vet is gespecialiseerd in het verklaren en veranderen van (on)gezond gedrag, met name in de context van voeding. Zij onderzoekt waarom het zo moeilijk is om een ongezonde leefstijl te veranderen en werkt aan innovatieve methoden om blijvende gedragsverandering te realiseren.

In haar nieuwe leerstoel zal prof. De Vet zich toeleggen op het verbinden van interdisciplinair onderzoek en onderwijs naar consumptie en leefstijlpatronen van individuen en groepen. Specifieke aandacht is er voor gedrag in kwetsbare en risicogroepen (bv jeugd, ouderen, mensen met een laag inkomen of opleiding, patiƫnten). Sociale en psychologische determinanten van gezonde en duurzame consumptie en leefstijl worden onderzocht. Deze inzichten worden gebruikt in het ontwerpen, implementeren en evalueren van interventies gericht op het stimuleren van gezonde en duurzame consumptie en leefstijl.