Nieuws

Bereikbaarheid Wageningen Campus deze zomer

Gepubliceerd op
4 juli 2022

Deze zomer vinden er infrastructurele aanpassingen plaats die gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Wageningen Campus. In juli wordt asfalt vernieuwd op de Grintweg, in september is het asfalt van de Dr. W. Dreeslaan (N781) aan de beurt. In augustus rijden er geen treinen via station Ede-Wageningen.

Asfaltonderhoud

De gemeente Wageningen gaat de Grintweg inrichten tot fietsstraat. Ter voorbereiding vervangt gemeente Wageningen tussen 4 juli en 8 juli 2022 op de Grintweg de bovenste laag van het asfalt. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden is de weg de gehele week afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Ook het asfalt op de N781, tussen de aansluiting met de A12 tot aan de rotonde Droevendaalsesteeg, is dringend aan vervanging toe. Vanaf de aansluiting A12 tot de rotonde Droevendaalsesteeg brengt provincie Gelderland dit najaar nieuw asfalt aan. Naar verwachting van 12 tot en met 29 september 2022 wordt op de Dr. W. Dreeslaan in twee weken ’s nachts het asfalt vervangen door een nieuwe deklaag. Overdag is de weg open voor verkeer; alle rijstroken en de busbanen zijn beschikbaar.

Meer informatie op de website van de provincie Gelderland.

Station Ede-Wageningen gesloten

Ter voorbereiding van grote werkzaamheden rondom het station Ede-Wageningen rijden er vanaf 7 tot en met 30 augustus geen treinen via station Ede-Wageningen. De NS zet bussen in die rijden het Noordplein van het station.

Meer informatie op de website Spoorzone Ede.