Persbericht

Boreal Light is Europa’s beste startup in food & agtech

Gepubliceerd op
14 december 2017

Boreal Light is de winnaar van de finale van de European FoodNexus Startup Challenge, die woensdag 13 december plaats vond in Wageningen.

In deze laatste ronde pitchten 15 startups uit 8 Europese landen hun producten en ideeën voor een vakjury die werd voorgezeten door Adam Anders, Managing Partner van Anterra Capital. ‘De jury beoordeelde de verschillende pitches op duurzaamheid en het businessmodel’, aldus Adam Anders. ‘We hebben unaniem gestemd voor Boreal Light als winnaar vanwege hun grote mondiale impact.

‘Boreal Light heeft de finale van de European FoodNexus Startup Challenge gewonnen, door de geweldige combinatie van technologie en duurzaamheid te gebruiken in gebieden waar veilig drinkwater schaars is’ volgens Laurent Genet, Corporate Development Director van Nutreco.

Als winnaar van de Europese finale staat Boreal Light boven aan de lijst van zo'n 400 startende bedrijven die zich eerder dit jaar hebben ingeschreven voor de nationale finales.

‘Ik ben zo blij met deze prijs’, zegt Hamed Beheshti, Executive Manager van de Duitse Startup Boreal Light. ‘Ik was pas in Uganda waar we over ons werk vertelde aan een vrouw in een plaatselijk dorp dat ik bezocht. Ze werd overmand door emoties omdat ze zich realiseerde hoe belangrijk schoon drinkwater is. Dit is een eerste levensbehoefte, en ik ben blij dat we het geldbedrag dat we als Boreal Light vandaag hebben gewonnen kunnen inzetten voor het bouwen een water kiosk in dit dorp in Uganda.

Alle aanwezigen kozen tijdens de Europese finale uit de 15 finalisten hun favoriete startup. Deze werd gewonnen door Urban Crop Solutions, die daarmee een ereplek op het podium heeft verdiend tijdens het prestigieuze evenement F&A Next dat op 30 en 31 mei 2018 bij
Wageningen University & Research wordt georganiseerd.

Namens Maarten Vandercruys nam Urban Crop Solutions de award in ontvangst uit handen van Jan Meiling, Managing Director StartLife ‘Het winnen van deze finale is een fantastische ervaring!’, vertelt Maarten Vandercruys . ‘We hebben veel energie geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons concept, het gebruik van LED verlichting voor indoor farming systems.’

Over StartLife

StartLife is de toonaangevende incubator die Nederlandse startups in food en agtech ondersteunt. In de afgelopen 6 jaar hielp de stichting meer dan 200 startende ondernemers die
technologische innovaties in de agri-food sector ontwikkelen.