Nieuws

Crowdfunding WUR-alumni levert al 7000 waterfilters voor Oekraïne op

Gepubliceerd op
20 december 2022

Vele mensen in Oekraïne hebben al maandenlang nauwelijks toegang hebben tot schoon drinkwater. Het University Fund Wageningen is daarom in oktober een crowdfundingsactie gestart om waterfilters, een initiatief van vier WUR alumni, te financieren voor Oekraïners. Dankzij ruim 700 donateurs staat de teller nu op €163.221, waarmee er al meer dan 7000 filters gedistribueerd zijn. We hebben daarmee 20.000 mensen geholpen aan schoon drinkwater! Er zitten echter nog veel meer mensen in Oekraïne zonder. De initiatiefnemers roepen nogmaals op om te doneren, zodat ze nog eens 3000 filters kunnen verspreiden.

De mensen die de waterfilters hebben ontvangen wonen onder andere in de bevrijde gebieden in de regio Mykolaiv, Kherson en Odessa, waar door de aanhoudende raketaanvallen veel cruciale infrastructuur kapotgeschoten is. De waterfilters worden daar met grote blijdschap ontvangen: “Dank u wel, dank u wel! Dit is precies wat wij nu nodig hebben. De mensen zitten al sinds een maand zonder water. De mensen hebben schoon drinkwater nodig. Bedankt en we vragen u om alstublieft terug te komen met meer!” zegt Ljudmilla van de gemeenteraad van Visokopilla, Kherson-regio.

Doneer nu

Wil je meehelpen om nog eens 3000 waterfilters in Oekraïne te verspreiden? Een waterfilter kost ongeveer 20 euro, maar met 5 euro helpt een donateur gemiddeld al 1 Oekraïner aan schoon drinkwater!

Inwoners van Mykolaiv Anastasia en Sergei hoeven nu eindelijk niet meer in de lange rij te staan voor het centrale waterpunt in de stad: “Wij zijn ontzettend dankbaar met deze praktische gift. De situatie in Mykolaiv is al maanden zeer slecht met zout en geel water. Deze filters zijn hard nodig voor ons. Dank u wel.”

De filters worden gedistribueerd door de fantastische mensen van SaveUA. Zij reizen met gevaar voor eigen leven af naar gebieden die continu onder vuur liggen om de mensen daar te helpen.

Hulp is nog steeds hard nodig!

De initiatiefnemers riepen al eerder op om een bijdrage te leveren aan deze actie, met een fantastisch resultaat. Er zitten echter nog veel meer mensen in Oekraïne zonder schoon drinkwater en de situatie is nog altijd zeer nijpend. Ze vragen daarom nogmaals om deze actie te steunen en zo de laatste €50.000 bijeen te brengen. Hiermee kan SaveUA nog 3000 filters brengen naar de mensen die deze heel hard nodig hebben.