Nieuws

Data Driven & High Tech Kennis management: data, modellen en tools

Gepubliceerd op
28 april 2020

Met het onderzoeksprogramma Data Driven & High Tech (DDHT) levert WUR een grote bijdrage aan de digitale transformatie van het agrofoodsysteem. Dit doen we op de thema’s AI, robotica & decision support, data infrastructuur en maatschappij. We werken aan toepassingen binnen het hele Wageningse domein: van plant, vee en aquacultuur tot milieu, voeding, klimaat en samenleving.

Hoewel de toepassingen uiteen lopen staan de DDHT projecten ook voor vergelijkbare data science uitdagingen. Door onderzoekers te helpen om kennis over methodes, tools en datasets uit te wisselen kunnen ze elkaar verder helpen. Een manier om dat te doen is via het Knowledge Management Overview document. Dit document laat zien welke datasets, methodes en tools momenteel gebruikt worden in het DDHT programma. Dit naslagwerk geeft onderzoekers, zowel binnen als buiten het DDHT programma, een overzicht van het werk dat in het programma gedaan wordt, en attenderen op datasets of tools die bruikbaar zijn voor eigen onderzoek.

Jan Top, onderzoeker Food Informatics bij WFBR, legt uit: "Het doel van het project DDHT Kennis management om is onderzoekers in de verschillende projecten te helpen om gemeenschappelijke problemen en kansen te identificeren. Dit doen we door het maken van een ​​overzicht van datasets, modellen, tools, infrastructuur en ethiek gerelateerde items in de KB DDHT-projecten. Door het invullen van een template vragen we de onderzoekers zoveel mogelijk in kaart brengen wat de behoeftes en eventuele problemen zijn zodat we kunnen helpen deze op te lossen. Bijvoorbeeld door het organiseren van een aantal workshops.”

Het DDHT programma van WUR loopt nog tot 2023. Lees meer over de verschillende projecten op de website van Data Driven & High Tech.