Nieuws

De groene stad van de toekomst

article_published_on_label
1 februari 2023

De stad van morgen is een stad voor al haar bewoners. Bewoners van de stad zijn niet alleen mensen maar ook de planten en dieren die op of onder de bodem leven. De toekomstbestendige stad is een stad die leefbaarheid voor alle inwoners mogelijk maakt. Een stad die een gezonde en veilige omgeving voor iedereen biedt en het welzijn van alle bewoners bevordert.

In de praktijk van vandaag zijn de bewoners van de stadvaak nog te weinig aanwezig bij het maken en het uitvoerenvan stedelijke ontwerpen. De inclusieve leider kan de stad van de toekomst op de volgende vier pijlers bouwen: empathie, plaatsing, toegang en identiteit. Alle vier pijlers staan voor een andere focus op sociale en ecologische rechtvaardigheid maar kunnen niet zonder elkaar. Ze geven inspiratie en tools aan iedereen die wil werken aan steden die toekomstbestendig zijn voor alles wat leeft in die stad.

Wil je meer weten over dit onderwerp en hoe je een inclusief leider kan worden voor de stad van de toekomst? Lees dan deze longread of neem een kijkje op de programmapagina 'De groene stad'.