Nieuws

Doe mee met de Protein Transition Campus Tour!

Gepubliceerd op
6 april 2022

Hebben we genoeg eiwitten om in 2050 de groeiende wereldbevolking te voeden? En wat ligt er dan op ons bord? Leer meer over WUR's activiteiten rondom de eiwittransitie met de WUR G.O. Campus Tour! Open de app, verken oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst en ontdek de campus op een bijzondere en speelse manier.

Download gratis de Engelstalige WUR G.O. app (iOS of Android) en ga op zoek naar ‘schatten’, ofwel oplossingen voor voedselvraagstukken. Tijdens het wandelen verschijnen ze op je telefoon in de vorm van groene icoontjes. Heb je ze gevangen, dan popt er een video op met een WUR-expert die een vraagt stelt over het voedselsysteem van de toekomst. Bij het juiste antwoord start er een nieuw filmpje met uitleg over de oplossing en hoe WUR hier aan werkt.

Aan bod komen de hervorming van voedselsystemen, technologische oplossingen en veranderingen in consumentengedrag. De nadruk ligt daarbij op eiwitten, want daar ligt één van de grootste uitdagingen. Om alle monden te kunnen blijven voeden, moeten we immers verschuiven naar meer plantaardige en nieuwe eiwitbronnen.

Hoe werkt het?

 1. Download de WUR G.O. app (iOS of Android).
 2. Open de app voor het Axis gebouw en klik op het witte WUR-logo dat op het scherm verschijnt. Vang het groene icoontje ‘Introduction’ en bekijk de eerste video.
 3. Vang vervolgens het icoontje ‘Clue’ en bekijk het kunstwerk dat dicht bij het volgende station ligt. Wandel er naartoe op basis van deze tip of gebruik de ‘Map’ om je route te bepalen. Bij elk station maak je kennis met een WUR-expert die een quizvraag stelt. Kijk om je heen en kies het icoontje met het juiste antwoord voor een korte uitleg.

Download de plattegrond

Klik op de afbeelding om een plattegrond van de volledige route te downloaden. Op de plattegrond zijn de locaties die bij de vragen horen duidelijk gemarkeerd.
Klik op de afbeelding om een plattegrond van de volledige route te downloaden. Op de plattegrond zijn de locaties die bij de vragen horen duidelijk gemarkeerd.

Veel plezier! Neem voor vertrek onderstaande tips door voor een optimale beleving van de tour.

Tips

 • Veiligheid voorop! Let op je eigen en andermans veiligheid.
 • Download de plattegrond vantevoren om continu de route te kunnen volgen. In de app verschijnt de plattegrond alleen bij de stations.
 • Pas de schermtijd aan via ‘instellingen', zodat je alle video's in één keer kunt bekijken.
 • Je kunt de tour in zijn geheel volgen door alle stations te passeren (dat duurt circa een uur) of losse etappes kiezen.
 • Voor een optimale ervaring van de tour kun je het beste het geluid van je telefoon aanzetten.
 • Zodra je een gebied met nieuwe content betreedt, krijg je een bericht in de app. Klik op het witte WUR-logo en vang het icoontje bij het station. Blijft het scherm zwart? Loop er dan omheen en bekijk de video vanaf de voorkant.
 • Om de batterij van je telefoon te sparen, kun je je telefoon dicht klappen terwijl je naar het volgende station loopt.
 • Wil je niet teveel data verbruiken? Maak dan gebruik van het EDUROAM WIFI network en vraag een gastaccount aan.
 • Ben je bij een station en komt er geen groen icoontje uit het witte WUR-logo? Klik dan op de ronde pijl rechtsboven in beeld om te verversen.
 • Wil je een video eerder beëindigen? Gebruik dan de pijl linksboven in de hoek.
 • De tour duurt ongeveer een uur.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan