Nieuws

Esther Stiekema wordt alliantiecoördinator TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht

Gepubliceerd op
9 maart 2020

Het bestuur van de alliantie tussen de TU Eindhoven, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, en UMC Utrecht heeft besloten Esther Stiekema met ingang van 1 mei 2020 te benoemen tot alliantiecoördinator. De benoeming is voor een periode van vier jaar.

De alliantiecoördinator ondersteunt de besturen van de vier instellingen om de strategische samenwerking vorm te geven en uitvoering te geven aan de gezamenlijke agenda. Het motto van de strategische samenwerking is Challenging Future Generations’. Dat doen de vier instellingen met name door jonge onderzoekers en studenten aan het roer te zetten en door samen te werken dwars door disciplines heen. Centraal in de samenwerking staan de uitdagingen in onderzoek en onderwijs voor de komende tien tot vijftien jaar, en de vraag hoe de alliantie door ons onderwijs, onderzoek en valorisatie kan bijdragen aan maatschappelijke transities. De coördinator inspireert, verbindt en brengt goede ideeën verder en werkt daarvoor samen met een team vanuit de vier instellingen. 

Esther Stiekema (1968) studeerde in Utrecht Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. Ze promoveerde na een onderzoek aan de University of Indiana in de USA aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte onder meer bij de VSNU en de VU als senior beleidsadviseur. Vanaf 2008 was ze hoofd onderzoeksbeleid bij de Universiteit Utrecht en vanaf 2016 directeur Studenten, Onderwijs & Onderzoek.