Nieuws

Jack Ma bezoekt WUR om zich te laten informeren over duurzame voedselproductie

Gepubliceerd op
5 juli 2022

Jack Ma, oprichter van de Jack Ma Foundation en medeoprichter en voormalig uitvoerend voorzitter van Alibaba Group, bezocht op 2 juli WUR. Hij wilde vooral weten hoe de voedselproductie in China en in de rest van de wereld op een duurzame manier vergroot kan worden. Ma gaf aan dat hij graag tijdens een vervolgbezoek nog meer inzichten zou willen verkrijgen.

Middels zijn bezoek aan Wageningen wilde Ma vooral inzicht krijgen in de mogelijkheden voor duurzame veeteelt en visserij in China. Ma wil ‘zijn tijd en energie volledig richten op landbouw en duurzame voedselproductie, onder meer in de Gobi-woestijn in China’.

Na een algemene inleiding over WUR presenteerden verschillende WUR-wetenschappers hun expertise over de toekomst van duurzame landbouw, aquacultuur en visserij.

De delegatie bezocht daarnaast de nieuwe hightech kas en de Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) op Wageningen Campus.

Tijdens de rondleiding toonde Ma zich onder de indruk van de breedte van het domein van WUR, en de ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. Tijdens zijn gesprekken met de Wageningse wetenschappers toonde Ma belangstelling voor manieren om de landbouw aantrekkelijk te maken voor jonge talenten, en voor mogelijkheden voor duurzame voedselproductie. Hij gaf aan graag WUR nogmaals te willen bezoeken om te kijken naar samenwerkingsmogelijkheden.