Nieuws

Gezondheidstechnologie gebundeld in nieuw 4TU.Health centrum

article_published_on_label
5 oktober 2021

De vier technische universiteiten van Nederland, waaronder Wageningen University & Research, bundelen hun kennis en kunde op het gebied van gezondheidstechnologie in een nieuw kenniscentrum genaamd ‘4TU.Health’. Hun verzamelde expertise moet de oplossingen voor toekomstige zorgproblemen mede mogelijk maken.

Steeds meer gezondheidsoplossingen vragen om technologische innovatie. Denk aan non-invasieve operatie-apparatuur waardoor patiënten minder pijn ervaren of robots die het zware werk van verpleegkundigen overnemen. De vier technische universiteiten (samen 4TU) leveren een essentiële bijdrage aan het ontwikkelen van die technologie.

Maar om die oplossingen te implementeren in de praktijk van zorgverleners en patiënten, moeten alle partijen vanaf het begin in het ontwikkelingstraject mee worden genomen. Daarom heeft 4TU een nieuw centrum hebben gevormd rondom gezondheidstechnologie. 4TU.Health is een gesprekspartner, gespecialiseerd medische- en gezondheidstechnologie, die mee kan denken met overheden en gezondheidsfondsen over vernieuwende oplossingen.