Nieuws

Koning bezoekt WUR tijdens alumniviering 100-jarig bestaan

Gepubliceerd op
30 mei 2018

Koning Willem-Alexander brengt op 23 juni een bezoek aan Wageningen University & Research (WUR) in het kader van het 100-jarig bestaan. De koning opent tijdens dat bezoek de wereldwijde alumnidag op 23 juni. Op locaties over de hele wereld én de campus ontmoeten alumni elkaar die dag om herinneringen op te halen. Naast de officiële openingshandeling zal de koning ook spreken met onderzoekers, studenten en alumni. De wereldwijde alumnidag is één van de evenementen die WUR organiseert vanwege het 100-jarig bestaan van de universiteit.

De koning komt in de middag aan op de campus in Wageningen. Kort na de openingstoespraak van Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur, zal de koning ‘de dialoog’ openen: een unieke gebeurtenis waarbij alumni verspreid over vijf continenten met elkaar live in gesprek gaan. Onderwerp is hoe grote steden in 2030 voorzien worden van voldoende gezond voedsel.

Demoplein

Daarna bekijkt de koning het zogeheten demoplein waar hij meer informatie krijgt over Wagenings onderzoek: precisielandbouw, manieren waarop Wageningen bijdraagt aan waterzuivering en de revolutionaire DNA knip-en-plaktechniek CRIPSR Cas. Ook spreekt de koning met enkele medewerkers, alumni en studenten van WUR.

De koning plant ook een boom op de campus. Sinds de start van de festiviteiten van 100 jaar Wageningen zijn er al wereldwijd diverse bomen geplant, als symbool voor verbondenheid. Zo staan er inmiddels UniversiTrees in China, Bangladesh, Brazilië en Leeuwarden.

Beeld: © RVD - Frank van Beek
Beeld: © RVD - Frank van Beek