Nieuws

Kortere Student Challenges in de maak

Gepubliceerd op
29 september 2023

De Wageningse Student Challenges vragen al gauw een half jaar inzet van de studenten; het zijn groot opgezette studentenwedstrijden waaraan teams vanuit de hele wereld meedoen. Omdat dat voor sommigen een te grote belasting is, worden twee kortere challenges ontwikkeld. De eerste gaat in het voorjaar van start.

De challenges bestaan inmiddels ruim vijf jaar. Teams bestaan meestal uit studenten die verschillende studies doen. Ze gaan aan de slag met multidisciplinaire opdrachten, zoals het ontwerpen van een moderne stadskas, het maken van klimaatbestendige toekomstplannen voor rivierdelta’s, of het transformeren van afvalstromen naar producten met waarde.

De studentenwedstrijden zijn geliefd bij studenten: 97 procent van de Wageningse deelnemers vond ze (zeer) de moeite waard, aldus de Alumni Enquete 2021. Deelname vraagt wel om een behoorlijke toewijding. ‘Een Student Challenge duurt al gauw een half jaar’, vertelt Marta Eggers van het Student Challenges-team. ‘Sommige studenten vinden het mooi om zich daar vol op te storten, maar andere studenten vinden dat misschien een te grote commitment. Daarom gaan we om te beginnen twee kortere challenges of hackathons organiseren zodat ook die groep kennis kan maken met student challenges.’