
Nieuws
Landbouwdebat: Hoe maken we gezond eten gemakkelijk?
Op woensdag 24 februari organiseren Wageningen University & Research, Regio Foodvalley en dagblad De Gelderlander een verkiezingsdebat over Landbouw, Voedsel en Natuur. Kandidaat-kamerleden van 9 politieke fracties kruisen de verbale degens, onder andere over het belang van gezonde voeding.
Prof. Edith Feskens is hoogleraar Global Nutrition: “De ingrediënten in snoep en snacks zijn niet duur. Zout, bloem, suiker; dat zijn allemaal goedkope grondstoffen. Voor voeding geldt: je hebt ook zout, suikers en koolhydraten nodig. Je kunt dus niet zeggen: stop met eten. Dus we moeten als maatschappij iets verzinnen om te zorgen dat we gezond eten.”
Kijk live mee!
Het debat start woensdag 24 februari om 20.00 uur. Iedereen kan online meekijken via www.dg.nl/landbouwdebat.
Over deze serie
In aanloop naar het Landbouwdebat maakt De Gelderlander 4 verhalen en filmpjes over de onderwerpen die op het Landbouwdebat ter sprake komen:
- Hoe erg is het dat soorten uitsterven? Prof. Liesje Mommer vertelt over het belang van biodiversiteit
- Nederland heeft 4 miljoen hectare grond om te wonen, werken, recreëren en voedsel te verbouwen. Past dat wel? Edo Gies vertelt over ruimtegebruik in regio Foodvalley en in de rest van Nederland.
- Een vette hamburger is goedkoper dan een zak appels. Prof. Edith Feskens vertelt je hoe we gezond eten kunnen stimuleren.
- De boer is boos. Heeft ‘ie een punt? Prof. Rogier Schulte vertelt hoe de duurzame landbouw van de toekomst eruit ziet.