Nieuws

Lisa Becking treedt toe tot De Jonge Akademie

Gepubliceerd op
14 november 2017

De Wageningse mariene biologe dr. L.E. (Lisa) Becking is gekozen tot lid van De Jonge Akademie. Binnen dit onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) wil zij het algemeen publiek en wetenschappers meer bewust maken van de wonderen onder de waterspiegel.

Lisa Becking is één van de tien nieuw gekozen leden van De Jonge Akademie. Deze onderzoekers hebben allen hun schreden als talentvolle onderzoeker gezet. Ze tonen een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Het lidmaatschap duurt vijf jaar. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 26 maart 2018.

Lisa Becking (1978) bestudeert als mariene bioloog het leven in de zee. Zij onderzoekt hoe mariene organismen zich aanpassen aan verandering in hun omgeving en gebruikt deze kennis voor natuurbescherming. In Indonesië vergelijkt ze hoe sponzen, kwallen en schelpdieren zich hebben ontwikkeld in tientallen zoutwatermeren – een soort natuurlijke laboratoria voor klimaatverandering. Daarnaast verricht ze ecologische studies ter ondersteuning van natuurbeleid in Caribisch Nederland. Bijvoorbeeld door koraalriffen te helpen herstellen, zeeschildpadden te volgen en de biodiversiteit van de Sababank in kaart te brengen. Als lid van De Jonge Akademie heeft ze het plan opgevat om wetenschappers en kunstenaars op een schip in discussie laten gaan over creatieve processen.