Nieuws

Louise Fresco opent Kinderuniversiteit

Gepubliceerd op
4 oktober 2018

Op woensdag 3 oktober was het zover: ruim 200 kinderen bezochten de Kinderuniversiteit 2018 op de Campus van Wageningen University & Research. Vanwege het 100-jarig jubileum van Wageningen University verzorgde Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van de WUR, de opening. Louise opende met plezier de Kinderuniversiteit en was onder de indruk van de sterke vragen en het enthousiasme van de kinderen.

Het thema "De kleintjes doen er toe” kwam naar voren in de twee colleges over microbiologie. Clara Belzer vertelde over de micro-organismen in je lijf en Gosse Schraa over om je heen. Clara maakte duidelijk wat er “van mond tot kont” gebeurt. Op het podium bootsten een aantal kinderen het proces na. Ook vertelde Clara dat je aan de hand van je poep kunt zien hoe gezond je bent. Gosse legde uit hoe een microbe er precies uit ziet. De kinderen tekenden aandachtig met hem mee en presteerden het zelfs om de zeer ingewikkelde Latijnse namen in koor te roepen. Tot slot liet Gosse zien hoe microbe van de ene plek naar de andere gaan en zich daar hechten. Tijdens beide colleges werd bovenal benadrukt dat micro-organismen overal zijn en dat wij die als mens hard nodig hebben! En .. de kinderen boffen, ze kregen een vrijkaartje van Artis-Micropia.

Dankzij de hulp van de Pabo-studenten van de CHE-Ede liep de organisatie van deze dag op rolletjes.

Kinderuniversiteit

De Kinderuniversiteit wordt elk jaar georganiseerd voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Wetenschapsknooppunt Wageningen University wil kinderen kennis laten maken met wetenschap, Wageningen University & Research en haar onderzoekers. WKWU werkt samen met de Pabo-opleiding van de CHE-Ede.

Meer weten over de Kinderuniversiteit en het Wetenschapsknooppunt Wageningen? Ga dan naar de website van het Wetenschapsknooppunt.