Nieuws

Marnix Medema benoemd tot persoonlijk hoogleraar Bioinformatica

Gepubliceerd op
19 december 2022

De raad van bestuur heeft Marnix Medema benoemd tot persoonlijk hoogleraar Bioinformatica aan de Plant Sciences Group van Wageningen University & Research (WUR). De benoeming geldt per 1 december.

Marnix Medema (1986) studeerde biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2009 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen binnen een project over het ontdekken van nieuwe antibiotica op basis van de genetische informatie van bacteriën. Na zijn promotie was Medema onder meer verbonden aan het Max Planck Instituut voor Marine Microbiologie (Bremen, Duitsland), waar hij een groot internationaal consortium bijeenbracht om experimentele data over biosynthetische genclusters op een gestandaardiseerde manier centraal in een database bijeen te brengen.

In 2015 werd Medema universitair (hoofd-)docent aan Wageningen University & Research (WUR). Hij publiceerde in een groot aantal gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Nature Microbiology, Nature Chemical Biology, PLoS Biology en Science. Met zijn 36 jaar is Medema momenteel de jongste hoogleraar aan de WUR.

Lees het interview met Marnix Medema