Nieuws

Meer consumenten willen gezond én duurzaam, welke kansen biedt dit voor food ondernemers?

Gepubliceerd op
23 juni 2020

De laatste decennia heeft Nederland een belangrijke bijdrage geleverd aan een wereldwijde voedselvoorziening met een grote variëteit aan betaalbare voedingsmiddelen. Echter, diverse onderzoeken laten zien dat ons complexe, mondiale voedingssysteem qua gezondheid en duurzaamheid niet in balans is.

Balans tussen gezondheid en duurzaamheid

Vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het interessant om te weten welke acties vereist zijn om productcategorieën, ingrediënten en hun waardeketen goed aan te passen om een betere balans tussen gezondheid én duurzaamheid te creëren.

Dit zal aanpassingen vragen in je productaanbod, maar biedt ook zeker kansen.

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

In het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding wordt ingegaan op diverse modellen en samenwerkingsvormen die ook in de publiek-private samenwerking BALANCE van Wageningen Economic Research, Food & Biobased Research en de foodsector toegepast gaan worden.

Met diverse reken- en vergelijkingsmodellen, waaronder het door Wageningen Economic Research ontwikkelde SUSFANS, wordt in het seminar uitgelegd:

  • hoe u kan bepalen hoe gezond en duurzaam ons voedselsysteem is (nu en 2030), en wat de belangrijkste pijnpunten (hotspots) zijn in ons voedselsysteem;
  • hoe u dit terugvertaalt naar uw eigen productportfolio, ketens en groeistrategie
  • welke sociale en technische innovaties mogelijk zijn en logische samenwerkingspartners om tot resultaat te komen in uw productcategorie?

Vier praktijksprekers, waaronder Jack Stroeken van Ekomenu, laten bovendien zien dat er geld te verdienen is met het inzetten op zowel duurzaamheid én gezondheid als first mover.

Meer weten over dit onderwerp?

Wilt u voorop lopen in de ontwikkeling van zowel duurzame als gezonde voeding en zoekt u aanknopingspunten om uw bedrijf verder te ontwikkelen, kom dan naar het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding op 24 september aanstaande. Meer informatie? Download de flyer.