Nieuws

Online leren voor een carrière switch

Gepubliceerd op
23 juni 2017

Wat voor invloed kan online leren hebben op je carrière? Dit artikel beschrijft de carrière switch van Jos Smallegange, begonnen in de aquacultuur sector en nu werkzaam in de zaadveredeling, en de rol die de distance learning modules Plant breeding van Wageningen Academy hierin hebben gespeeld. Wat maakte deze vorm van leren van toegevoegde waarde?

Jos Smallegange (1991) behaalde in 2014 zijn MSc ‘Aquaculture and Marine Resource Management’, specialisatie ‘Aquaculture’ aan Wageningen University & Research. In dit artikel vertelt hij over zijn ambitie om bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening en hoe dit hem van marien bioloog tot productieassistent in de veredeling sector bracht en welke rol de distance learning modules hierin hebben gespeeld.

Waarom ben je de specialisatie  ‘Aquaculture’ gaan studeren in Wageningen?

“Ik ben opgegroeid in Zeeland op een boerenbedrijf. Van kinds af aan was ik al gek van alles wat met water en planten te maken had. Mijn jongensdroom was om mariene bioloog te worden en onderzoek te doen naar het Great Barrier Reef: alles wat met water & vissen te maken had vond ik leuk”. Een studie aan Wageningen University & Research was dan ook een logisch keuze. Tijdens de minor ‘Marine living resources’ van de MSc in Wageningen sprak de aquacultuur kant mij het meest aan. De kweek van algen en zeewieren vond ik interessant en uitdagend. Tijdens mijn stage bij Hortimare (een bedrijf dat zeewier veredelt en zo probeert voedsel te telen op zee, om een oplossing te bieden voor de groeiende behoefte aan voedsel) ben ik verder enthousiast geraakt over de teelt van zeewier. Zeker in het grote plaatje: de rol van ondernemer zou ik graag ooit vervullen. Gedurende mijn studie kreeg mijn ‘droom’ beeld dan ook een nieuwe invulling: Het maken van een mooi product dat bijdraagt aan de wereldvoedselvoorziening.”

Hoe ziet je carrière eruit?

“Na het afronden van mijn studie heb ik eerst een periode gereisd door Australië & Azië. Om de reis te betalen heb ik gewerkt op een klein tuinbouwbedrijf. Ik had ideeën om in Australië een dochter van Hortimare op te zetten en ben tijdens mijn rondreis bij instituten en bedrijven langs gegaan die actief in de zeewierkweek waren. Zo ben ik terecht gekomen bij het Australische bedrijf MBD Energy. Hier heb ik zeewier gekweekt op afvalwater van een grote garnalenkwekerij om zo eutrophicatie van het Great Barrier Reef te voorkomen. Na een aantal maanden te hebben gewerkt, kreeg ik de aanbieding om bedrijfsleider te worden op een nieuwe locatie. Op zich was dit mijn jongensdroom die uitkwam en iets waar veel backpackers van droomden, echter in dezelfde week kreeg ik een mooie aanbieding van het Zeeuwse Smit & Smit (duurzame oesterkwekerij op land ). Op basis van mijn onderbuikgevoel heb ik toen toch voor Smit & Smit gekozen. De hoeveelheid vertrouwen die in me werd gesteld, de geboden verantwoordelijk en prettige sfeer waren doorslaggevend. Dit was een prachtig avontuur op een innovatief bedrijf, wat door faillissement helaas kort heeft geduurd. Ik heb er ontzettend veel geleerd en ben de familie Smit dus ook ontzettend dankbaar voor het geven van deze kans. Het heeft ook mijn ogen geopend, in de zin van dat het duidelijk werd hoe moeilijk het is om een succesvolle onderneming te starten in de algensector.”  

Wat gaf de doorslag voor de switch in je carrière?

“Naarmate ik meer werkervaring had en meer van de bedrijfseconomische aspecten af wist begon ik wel twijfels te krijgen of zeewier en algenteelt de toekomst heeft. Tijdens mijn rondreis in Vietnam vond ik de tuinbouw ook erg fascinerend, alles wat daar was opgezet qua techniek en teeltkennis kwam uit Nederland. Na Smit & Smit ben ik dan ook gaan werken bij een paprikateler om deze sector beter te leren kennen. De teelt was zeer interessant, maar de bedrijfsvoering en groeimogelijkheden spraken me minder aan. Aangezien ik nu mijn steentje bij wil dragen aan de wereldvoedselvoorziening en later zelf een onderneming wil opzetten was het voor mij duidelijk dat ik in een andere sector aan de slag wilde gaan: de veredeling.”

Waarom een switch naar de veredelingssector?

“Een manier om de voedselproductie te verhogen en verbeteren is door veredeling. Met name de rol die een veredelingsbedrijf inneemt in de maatschappij - ze staan aan de basis van de voedselketen en zijn betrokken bij het hele proces van veredelen tot het kweken van een mooi product - heeft me ontzettend enthousiast gemaakt voor veredeling. Een goed voorbeeld van hoe je met meer kennis van zaken je mening kunt bijstellen, want tijdens mijn BSc Biologie vond ik het vak genetica niet interessant, veel te ver de diepte in. Dat ik een kans kreeg komt natuurlijk ook omdat het goed gaat met veredelingsbedrijven. Ze groeien sterk en hebben behoefte aan nieuw goed geschoold personeel.”

Hoe heb je je nieuwe functie gevonden?

“Na een aantal afwijzingen wegens gebrek aan verdelingskennis, werd ik uitgenodigd door Enza Zaden voor een functie als junior productie specialist voor onder andere uienzaden. Hiervoor zou ik 2 maanden per jaar naar Afrika gaan naar de productielocaties. Dit alles is via KLV gegaan (het alumninetwerk van Wageningen University) die me erg goed hebben begeleid. Al vrij vroeg tijdens het solicitatieproces kwamen we er achter dat een functie als productiespecialist, toch teveel kantoor en te weinig ondernemend voor mij was. Enza stelde voor dat ik contact opnam met de manager van het zaadproductiebedrijf in Tanzania; ze zochten daar een assistent. Na een Skype meeting met de manager kon ik twee maanden meedraaien. Het bedrijf en werk bevallen prima: ik ga emigreren naar Tanzania!”

Hoe hebben de Distance learning modules Plant breeding je geholpen?

“Na een aantal afwijzingen van veredelingsbedrijven wegens gebrek aan de juiste diploma’s ben ik alle vijf de Distance learning modules van Wageningen Academy gaan volgen zodat ik kan aantonen dat ik kennis heb van veredeling. Daarnaast  is de kennis simpelweg ook noodzakelijk, het helpt me tijdens mijn werk om de veredelingsprocessen te begrijpen.”

Tips voor geïnteresseerde in de modules?

“Als je meer theoretische  kennis wil over veredeling, is dit echt een aanrader. De modules zijn uitgebreid en maken de verschillende aspecten van veredeling duidelijk. De kennis wordt op een heldere manier uitgelegd en werkt ook met vragen, waardoor je echt over de leerstof moet nadenken. Het is – zeker als privé persoon - niet goedkoop, maar de geleverde kwaliteit is goed. De cursusprijs is voor mij ook een stok achter de deur. Ik vond het ideaal dat ik rustig, op mijn eigen tempo, naast mijn werk de veredelingsmodules kon bestuderen.”

Hoe zie je de toekomst van je carrière voor je?

“Ik hoop nog een lange tijd voor Enza Zaden in Tanzania te kunnen werken. De rol die Enza Africa inneemt, als dochteronderneming van een groot veredelingsbedrijf spreekt me erg aan. Ik heb ook het idee dat ik nu meer impact kan hebben dan als ik zelf een productiebedrijf zou hebben. Daarnaast worden er continue nieuwe rassen ontwikkeld waarbij het elke keer weer een uitdaging is goed en zoveel mogelijk zaad te produceren. Je staat continue voor een nieuwe uitdaging. Ik hoop  uiteindelijk zelf manager te worden van de productielocatie in Tanzania en een mooie toekomst tegemoet te gaan en mee te maken dat de tuinbouwsector zich hier verder ontwikkelt.”

Meer informatie over Distance learning mogelijkheden? Kijk op de website of vraag het aan Monique Tulp, ze adviseert je graag.