Nieuws

Rolstoelbasketballer en softbalster ontvangen sportbeurzen van 2000 euro

Gepubliceerd op
17 april 2023

Twee Wageningse studenten hebben beurs gekregen van het Fonds Niels Smith om hun studie met topsport te kunnen combineren. Softbalster Lauren Heijnsdijk (19) en rolstoelbasketballer Boris van Hunnik (19) vielen dit jaar in de prijzen en ontvingen beiden 2000 euro om materiaal aan te schaffen, extra trainingen te volgen of deel te nemen aan toernooien. De prijs werd uitgereikt tijdens het sportgala van studentensportvereniging Thymos op 14 april 2023.

Boris van Hunnik

Boris van Hunnik is bachelorstudent Biotechnologie. Hij speelt in het nationale opleidingsteam 3x3 Rolstoelbasketbal en neemt met zijn eigen clubteam deel aan de eredivisie. Nationaal is hij met zijn team Nederlands kampioen 3x3 Rolstoelbasketbal. Zijn streven is om van het nationale opleidingsteam door te stromen naar het nationale herenteam. Zijn sportrolstoel is na vier jaar intensief gebruik nodig aan vervanging toe en met de beurs kan hij een nieuwe sportrolstoel kopen.

Lauren Heijnsdijk

Lauren Heijnsdijk is bachelorstudent Moleculaire Levenswetenschappen en speelt in Dames 1 van de softbalvereniging UVV (Utrecht). De Dames 1 spelen in de landelijke competitie hoofdklasse, het hoogst mogelijke niveau in Nederland. Na een succesvolle deelname aan het Jong Oranje U18-team vorig jaar mag zij meetrainen met het nationale damesteam van Oranje. Het is haar ambitie om hierin vaste speelster te worden. Om dit te bereiken, wil ze extra trainingen als pitcher volgen, die ze nu gelukkig kan betalen met de sportbeurs.

Over het Fonds Niels Smith

Talentvolle sporters die studeren aan Wageningen University & Research en die net niet op de steun van NOC*NSF kunnen rekenen, kunnen aanspraak maken op steun uit het Fonds Niels Smith. Het fonds steunt maximaal twee studenten per jaar. Het Fonds Niels Smith wordt beheerd door het University Fund Wageningen.