Nieuws

Septembernummer Wageningen World nu online

Gepubliceerd op
18 september 2018

Het is de hoogste tijd dat de Wageningse kennis wordt aangewend voor migratievraagstukken, stelt Marian Stuiver, programmaleider Metropolitan Solutions bij Wageningen Environmental Research, in de meest recente uitgave van Wageningen World. De derde editie van Wageningen World van 2018 is 13 september gedrukt verschenen en het digitale magazine is vanaf 18 september ook online te bekijken. Deze digitale versie is verrijkt met extra doorklikmogelijkheden, interactieve infographics en video's. En de verhalen zijn makkelijk te delen.

Een preview

In het artikel Een beter leven voor vluchtelingen legt Bram Jansen en een aantal andere collega’s uit hoe zij in Libanon, Bangladesh, Congo en Uganda onderzoek doen naar de achtergronden van migratie.

Lees over waterbeheer in ons eigen land in het artikel Het Blauwe Hart wordt groener. De Afsluitdijk kwam er om waters- en hongersnood te voorkomen. Nu is het IJsselmeergebied een kruispunt van veel meer belangen, zoals recreatie en natuur. Vissers moeten er nog aan wennen dat ze het rijk niet meer alleen hebben.

Wist je dat wetenschappers en kunstenaars samen met Circulair Fashion Lab van WUR duurzame kleding en schoeisel ontwerpen, gemaakt van fruitafval, oude vezels of paddenstoelen? Kim Poldner van de leerstoel Bedrijfskunde vertelt over het hoe en wat in het artikel Sandalen van paddenstoelenleer.

Lees in het septembernummer ook over wat 100 jaar plantenverdeling bij WUR heeft opgeleverd in het artikel Zo ontwerpen veredelaars succesvolle gewassen.

Overige artikelen

Online versie

Bekijk Wageningen World nummer 3 online.