Nieuws

STAP-budget: €1000 subsidie voor scholing

Gepubliceerd op
15 juni 2022

Sinds 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden het STAP-budget aanvragen. Deze jaarlijkse subsidie van €1000,- wordt gebruikt voor scholing en ontwikkeling. WUR draagt bij aan deze positieve ontwikkeling.

Wat is STAP

De volledige naam verklaart het doel van dit budget; ‘Stimulering van de ArbeidsmarktPositie’. Het STAP-budget is een motivator zodat men zich gemakkelijk kan blijven ontwikkelen. Dit sluit aan bij de idealen van WUR. De universiteit zet zich in om professionals én andere nieuwsgierigen cursussen te bieden waarmee zij kunnen groeien in hun carrière.

Welke programma's

Doordat er doorlopend nieuwe cursussen beschikbaar komen, wordt het aanbod regelmatig aangevuld. De eerste cursussen die beschikbaar zijn, zijn diverse cursussen vanuit het aanbod van opleidingen en cursussen. Elke 2 start maanden een nieuwe periode waarin de subsidie aangevraagd kan worden.

Een overzicht van alle cursussen waarbij de subsidie aangevraagd kan worden;

Nederlandstalig aanbod


Engelstalig aanbod


Meer informatie

Meer informatie over het STAP-budget is te vinden op deze pagina. Bijvoorbeeld: Wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het aanvragen?

Voor algemene informatie over STAP, kun je terecht op:Inloggen bij Mijn STAP-budget - STAP-informatie raadplegen (stapuwv.nl).

Wil je meer weten over de inzet van het STAP-budget binnen WUR? Neem contact op met Klaar Vernaillen, via het formulier rechtsboven op deze pagina (desktop) of als je op mobiel deze webpagina bekijkt via het contactformulier hieronder.