Nieuws

Summer School scoort bij internationaal gezelschap

Gepubliceerd op
24 september 2019

33 studenten, onderzoekers en ondernemers uit 23 landen, verspreid over 4 continenten. Dat waren de deelnemers aan de Summer School Greenhouse Horticulture van 2019 van Wageningen University & Research. Tijdens de Summer School leren deelnemers in twee weken bijna alles over gewasmanagement en klimaatbeheer in beschermde teelten.

De Wageningse Summer School Greenhouse Horticulture wordt georganiseerd door de Business unit Glastuinbouw en de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie van WUR in samenwerking met Wageningen Academy. Doel is een gevarieerd, internationaal gezelschap in korte tijd veel te leren over ontwikkelingen binnen de bedekte teelten. Dat gebeurt onder meer tijdens excursies en colleges. Daarnaast draait de Summer School ook om onderlinge contacten, onder meer door avondseminars, diners en een barbecue bij de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk.

Enthousiaste deelnemers

De deelnemers aan de zesde Summer School in augustus-september 2019 waren zeer enthousiast. In hun evaluaties gaven ze een gemiddeld cijfer van 4,9 (op een schaal van 5)! "Er was een mooi overzicht van alle thema's", schreef een van de deelnemers in de evaluatie. Een ander: "Ik vond alle onderwerpen interessant. En biologische gewasbescherming vond ik zelfs opwindend."

Summer School scoort bij internationaal gezelschap

Vooral de veelheid aan onderwerpen, de docenten en de excursies werden hoog gewaardeerd. "De excursies en de meeste lezingen werden gegeven voor de betere sprekers / docenten", aldus een deelnemer. Een ander schreef: "Het beste onderdeel zijn de leraren: echt interessante lessen en veel gedeelde kennis."

Is er dan helemaal niets te verbeteren aan de Summer School? Toch wel, volgens een deelnemer: "Het enige jammere - het was zo snel voorbij."

Ook in 2020 is er een Summer School Greenhouse Horticulture: