Nieuws

Terugblik op Agro Food Robotics Parcours 2022

Gepubliceerd op
16 juni 2022

Na een onderbreking van drie jaar heeft het Agro Food Robotics-team van WUR op 7 juni jl. alles uit de kast gehaald voor een nieuwe editie van Parcours, om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vision en robotica te laten zien. Zo’n 100 geïnteresseerde professionals en bedrijven uit de agrifood- en technologiesector namen deel aan een wandeltocht langs 14 demo's op de campus.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Programmamanager Erik Pekkeriet verwelkomde de Parcours-deelnemers in Omnia, de gloednieuwe ruimte voor discussie en inspiratie op de campus en de perfecte plek om deze dag af te trappen. “De noodzaak om innovatie in de agrifood- en techsector te versnellen is overal voelbaar en door als kennisinstituut samen te werken met businesspartners draagt ​​bij aan deze broodnodige versnelling. Met Parcours willen we start-ups en bedrijven inspireren en een glimp geven van de belangrijkste technologieën waar we aan werken.”

Van boomgaardrobotica tot volledig gedocumenteerde visserij, het oogsten van gerbera's tot monitoring van het welzijn van boerderijdieren, en de ultramoderne faciliteiten van het Netherlands Plant Eco-phenotyping Center: de demoteams wisten hun bezoekers zeker te inspireren. “Het is indrukwekkend om te zien hoe breed het onderzoeksveld is en hoe uitgebreid de samenwerking op de campus”, was een veelgehoorde opmerking van de deelnemers.

Agro Food Robotics Parcours gemist? De volgende editie is in 2024. Wordt vervolgd.