Nieuws

The independent Food Systems Summit Dialogues (FSSD): Over landbouw innovatie en voedselsystemen voor een klimaat slimme toekomst

article_published_on_label
30 maart 2021

De Independent Food Systems Summit Dialogues (FSSD) zijn onderdeel van de voorbereiding van de VN-top over voedselsystemen. Deze specifieke dialoog over Agricultural Innovations vindt plaats op 15 april (14.00 - 15.00 uur) en gaat over klimaat adaptatie in de landbouw. Een mondiale insteek is daarbij van belang. Hiermee wordt niet alleen de VN voedselsystemen top voorbereidt, maar ook de Klimaattop (Summit on Climate- UNFSSS COP26).

Het doel van deze dialoog is het verrijken van inzichten over hoe voedselsystemen kunnen transformeren naar een klimaatbestendige toekomst. De dialoog bouwt voort op de drie punten die voortkomen uit de drie dialogen die in januari 2021 over dit onderwerp gezamenlijk zijn georganiseerd door CCAFS, Wageningen University&Research (WUR) en de Nederlandse Ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Buitenlandse Zaken:

Deze dialoog wordt voortgezet in samenwerking met FCDO, een van de organisatoren van de klimaat top in Glasgow later dit jaar (COP26).

Vanuit WUR zal Annemarie Groot, Senior Researcher, Adaptation to Climate Change, deelnemen aan het rondetafel gesprek.