Nieuws

Upfield wil vestiging op Wageningen campus openen

Gepubliceerd op
11 juni 2020

Upfield Group, wereldleider in het fabriceren van plantaardige margarines, spreads en kazen, heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is vijftig miljoen euro te investeren in een nieuw ultramodern Upfield Food Science Center op de Wageningen campus.

Volgens Upfield wordt Wageningen al gezien als Silicon Valley van de voedingsindustrie en een locatie van wereldklasse voor voedselinnovatie. Het bedrijf is drijvende kracht achter tal van bekende merken als Blueband, Becel en Hellman’s. Het houdt zich al 150 jaar bezig met het fabriceren van margarines, spreads en kazen en is actief in 95 landen.

Grenzen verleggen

John Verbakel, Chief Research and Development Officer: 'Investeringen in het nieuwe Upfield Food Science Center zullen ons toegang geven tot ultramoderne apparatuur, technologie en een inspirerend en creatief netwerk van individuen en bedrijven. Zo verleggen we echt de grenzen van wat we kunnen bereiken met natuurlijke, plantaardige voedselinnovatie'. Volgens Upfield-CEO David Haines is de aankondiging een nieuwe grote stap voor ambitieus en baanbrekend onderzoek en ontwikkeling.

Het concern heeft de intentie om het Upfield Food Science Center voor eind 2021 te openen.