Nieuws

Vijf medewerkers met functiebeperking werkzaam bij groenvoorziening campus

Gepubliceerd op
8 december 2020

Wageningen University & Research (WUR) bouwt aan een inclusieve organisatie en zet zich onder meer gericht in om medewerkers met een functiebeperking in dienst te nemen. Inmiddels hebben ca. 60 participatiemedewerkers een werkplek gevonden binnen WUR. Het gaat hier zowel om plekken in staf en ondersteuning als in het onderwijs en onderzoek.

In de laatste aanbesteding voor de groenvoorziening op de campus, is door WUR als voorwaarde gesteld dat er minimaal twee participatiebanen van gemiddeld 25,5 uur moeten worden gerealiseerd door de leverancier. Donker Groen heeft als leverancier deze aanbesteding gewonnen en deze voorwaarde per 1 december ruimschoots gerealiseerd, door zelfs vijf medewerkers met een functiebeperking fulltime jaarlijks werkzaam te hebben in de groenvoorziening op Wageningen Campus van WUR en directe omgeving.

Verrijking

Zowel WUR als Donker Groen zien de participatiemedewerkers als een verrijking van het team groenvoorziening op de Campus. “De inzet en het doorzettingsvermogen van medewerkers met een beperking zijn vaak een inspirerend voorbeeld voor collega’s.  De diversiteit in het team zorgt voor creatieve ideeën en oplossingen. Waarbij beperkingen worden gezien als mogelijkheden”, aldus Donker Groen.

Inclusieve organisatie

WUR blijft op zoek naar medewerkers met een functiebeperking en heeft hiervoor een speciaal team in het leven geroepen: Job Participation Support | jops, het team voor inclusieve, veilige arbeidsparticipatie binnen WUR. Jops werft kandidaten uit het Doelgroepregister die onder de banenafspraak vallen, en matcht deze met reguliere vacatures, aangepaste vacatures, of met arbeidsplaatsen die specifiek voor de doelgroep worden gerealiseerd. Jops blijft deze kandidaten vervolgens begeleiden in hun werk en ontwikkeling.

WUR gelooft dat, als mensen met een functiebeperking op een voor hen juiste plek werken en duurzaam deelnemen aan het arbeidsproces, iedereen daarvan profiteert. Zowel de medewerker als het team. Zo werkt WUR samen met alle betrokken partijen aan een inclusieve organisatie met kansen voor mensen met een functiebeperking.

Ben of kent u iemand met een functiebeperking (met DGR-verklaring) die wil komen werken bij WUR? Neem dan contact op met jops@wur.nl voor een kennismaking.