Nieuws

Wageningse Agro Food Robotics Parcours terug na 3 jaar afwezigheid

Gepubliceerd op
16 mei 2022

Op 7 juni 2022 openen de faciliteiten van WUR’s Agro Food Robotics team weer de deuren. Tijdens het gratis event Agro Food Robotics Parcours kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding over de campus langs diverse labs en robotopstellingen. Parcours is het eerste gratis publieke event in Omnia, het gloednieuwe gebouw op de Wageningse campus.

“Het vorige event dateert alweer van 2019, dus wij kijken er enorm naar uit om belangstellenden te verwelkomen op de campus”, zegt Erik Pekkeriet, programmaleider Agro Food Robotics bij Wageningen University & Research. Bezoekers zullen tijdens het event worden rondgeleid over de Wageningse campus waar ze live demonstraties van de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotica, vision, kunstmatige intelligentie, en precisielandbouw te zien krijgen. Bezoekers kunnen o.a. kennismaken met de gerbera-oogstrobot en binnenkijken bij de recent geopende, high-tech faciliteiten van het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre.

De agrifood- en techsector is volop in beweging en de noodzaak om technologie te integreren in bedrijfsprocessen is alom voelbaar. Er zijn over een paar jaar onvoldoende mensen in de sector aanwezig, dus automatisering van verschillende complexe handling- en processingwerkzaamheden is onontkoombaar om te voldoen aan de operationele flexibiliteit die straks nodig is. “In Wageningen werken we aan sleuteltechnologieën als Digital Twins en verschillende toepassingen van Artificial Intelligence om bij te dragen aan de versnelling van innovatie die hard nodig is. Op 7 juni geven we startups en professionals uit de land- en tuinbouw, veehouderij, visserij, en voedselverwerking graag een kijkje in onze keuken” aldus Erik.

Registratie voor Agro Food Robotics Parcours is gesloten