Derde jaar van de bachelor Levensmiddelentechnologie

In het derde jaar wordt er één verplicht vak gegeven. Hiernaast volg je een half jaar keuzevakken, waarbij je vakken mag volgen die je interessant vindt. Je sluit je BSc Levensmiddelentechnologie af met een afstudeervak bij één van de leerstoelgroepen van levensmiddelentechnologie.

Case Studies

In dit laatste vak van je bachelor werk je samen met andere studenten aan een casus uit de levensmiddelenindustrie. Je analyseert een product en bedenkt manieren om dit product te verbeteren of innoveren door ingrediënten of processen te veranderen. Hierbij is het nodig om de verschillende disciplines in levensmiddelentechnologie te integreren.

Vrije keuzeruimte

In totaal kan je voor 30 ECTS aan vrije keuzevakken volgen, in het gebied van de levensmiddelentechnologie of juist in een ander vakgebied. Je kunt de vakken volgen bij Wageningen University, bij een andere Nederlandse universiteit of in het buitenland. Je hebt de keuze om losse vakken te kiezen, maar je kunt ook een voorgeschreven minor volgen, om je bijvoorbeeld voor te bereiden op een andere MSc opleiding.  Samen met de studieadviseur beslis je welke vakken je gaat volgen. 

Afstudeervak

Je afstudeervak, ook wel je thesis genoemd, duurt 4 maanden en doe je meestal aan het einde van het jaar. Een thesis is een klein onderzoek dat je zelfstandig uitvoert en rapporteert. Het onderwerp van je thesis mag je zelf kiezen bij één van de leerstoelgroep van levensmiddelentechnologie. Je doet een praktisch onderzoek; de resultaten en de conclusies vat je samen in een verslag. Een PhD student of Postdoc begeleidt je bij de thesis.

Ga naar de vakken van het eerste jaar

Ga naar de vakken van het tweede jaar

Ga terug naar de opbouw van de studie