Alumniverhaal

"Zonder Agrotechnologie is er geen voedsel voor de wereldbevolking."

Mijn naam is Ard Nieuwenhuizen. Na mijn opleiding Agrotechnologie en promotieonderzoek ben ik aan de slag gegaan als Systems Engineer bij Probotiq.

Implementatie en adaptatie van technologische innovaties vraagt ook om de nodige management en sociale vaardigheden.

Huidige baan

Bij Probotiq hebben we als slogan “It is done for you” wat zoveel betekent als “Het werk wordt voor u gedaan”. Wij werken aan technologie voor autonome voertuigen en precisielandbouw. Om op de vierkante centimeter precies onkruid te bestrijden of gewassen te verzorgen is kennis van technologie en teeltkunde nodig. Precies het kruisvlak waar Agrotechnologie zich begeeft, namelijk bepalen hoe je met technologie oplossingen kunt bedenken in een biologische variabele omgeving. In mijn geval gaat het dan om software met daarin intelligente rekenregels om te bepalen waar een voertuig heen moet rijden, hoe vervolgens een elektrische klep een stuurventiel aanstuurt en dan ook nog te zien dat het werkt in de praktijk!

Wetenschap

Na mijn studie Agrotechnologie ben ik in de wetenschap gepromoveerd op onderzoek naar herkenning en bestrijding van onkruidplanten met behulp van cameratechnieken en precisiebespuiting. Een heel leerzaam proces om technologie te ontwikkelen, deze met proeven te testen en daardoor wetenschappelijk te onderbouwen en te publiceren.

Studievereniging

Implementatie en adaptatie van technologische innovaties vraagt ook om de nodige management en sociale vaardigheden. Deze kon ik goed ontwikkelen tijdens mijn studie waar ik actief was bij studievereniging Heeren XVII. Tijdens mijn werk merk ik dat het naast technologie onder de knie hebben zeker net zo belangrijk is om culturen goed te begrijpen en je talen goed te spreken. Krijg mensen mee met je ideeën en laat ze de successen vieren!

Toekomst

Zonder Agrotechnologie is er geen voedsel voor de wereldbevolking. Wij hebben de taak om duurzaam met de wereld en haar natuurlijke hulpbronnen om te gaan en optimaal de gewassen en dieren te laten groeien. Met behulp van sensoren voor bodem, gewas en dier kunnen we processen verbeteren en duurzaam en economisch winst behalen.

Terug naar Na je studie