Alumniverhaal

"Dankzij mijn brede kennis heb ik een profiel wat goed aansluit bij mijn huidige functie."

Mijn naam is Patrick Honcoop en ik ben van de opleiding Agrotechnologie afgestudeerd. Momenteel werk ik in Duitsland, bij 365FarmNet.

Als verbindende schakel is het belangrijk om een brede algemene kennis te hebben.

Opleiding

De opleiding Agrotechnologie is erg breed opgezet met veel ruimte voor vrije keuze vakken. Zo heb ik een minor gevolgd in ‘business, management and innovation’. Mijn afstudeerscriptie en stage heb ik bij verschillende afdelingen van machinefabrikant CLAAS GmbH in Harsewinkel (DL) afgerond. Naast mijn studie was ik actief binnen de studievereniging Heeren XVII in verschillende commissies en het bestuur. Dankzij mijn brede kennis in agribusiness en mijn management ervaringen van stage en het bestuur, heb ik een profiel dat goed aansluit bij mijn functie als product manager.

Ik heb 5 jaar met veel plezier in Wageningen gewoond en gestudeerd; door de kleine studiegroep en de onderlinge eenzelfde interesse in landbouw en techniek heb ik een hechte vriendengroep opgebouwd. Regelmatig kom ik mijn vrienden nog tegen; het zij in de kroeg, het zij in het bedrijfsleven.

Baan

Na mijn studie kon ik binnen CLAAS direct aan de slag bij hun dochteronderneming 365FarmNet in Berlijn. 365FarmNet ondersteunt de boer om zijn gehele agrarische bedrijf the managen met behulp van één software applicatie: veilig, efficiënt en mobiel. Master data en bedrijf relevante informatie hoeven maar één keer te worden ingevoerd. Door middel van interfaces naar intelligente partner applicaties van verscheidene agrarische bedrijven biedt 365FarmNet een allesoverkoepelende management support; 365 dagen in het jaar.

Bij 365FarmNet werk ik als product manager. Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor de invulling van de software en zie ik mijzelf als de schakel tussen de boer, (potentiele) agrarische bedrijven waarmee wij samenwerken en de softwareontwikkelaars. Al deze stakeholders zijn expert op hun eigen vakgebied; het is daarom belangrijk om een brede algemene kennis van de agrarische sector te hebben om de verbindende schakel als product manager succesvol te kunnen uitvoeren. De dynamiek en verscheidenheid die deze functie met zich meebrengt vind ik erg interessant; het ene moment werk ik aan precisie bemesting en het andere moment aan rantsoenberekeningen. Een dag later kan ik bij de boer in het veld staan, of presenteer ik vol enthousiasme 365FarmNet bij één van onze partners of  op een beurs zoals de Agritechnica. Net zoals tijdens mijn studie waar verschillende vakken en excursies van Heeren XVII mij al in contact brachten met de boer en diverse bedrijven en beurzen.

Terug naar Na je studie