Alumniverhaal

Sjuul Berden - United Wardrobe

Sjuul heeft de bacheloropleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen gevolgd bij Wageningen University & Research. Tijdens zijn derde jaar heeft hij samen met medestudenten United Wardrobe opgericht. Deze sociale online marktplaats voor tweedehands kleding is uitgegroeid tot een plek die door tienduizenden mensen per dag wordt bezocht. Oktober 2020 is United Wardrobe verkocht aan Vinted.

Ik denk dat onze studie de brede oriëntatie biedt die je nodig hebt om je voor te bereiden op de snel veranderende arbeidsmarkt.”

Hoe is het allemaal begonnen?

“Tijdens het tweede jaar van mijn studie ben ik samen met drie medestudenten begonnen met brainstormen over het starten van een bedrijven. Op een gegeven moment bedacht ik een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehandskleding. Samen met medestudenten van Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen heb ik United Wardrobe opgericht in het derde jaar van de bachelor. Na ons afstuderen besloten we ons helemaal te focussen op ons bedrijf. Nu, drie jaar later, genieten we nog steeds van het grote avontuur.”

Is dit wat je altijd al wilde doen?

“Het oprichten van een bedrijf heeft altijd al op mijn bucket list gestaan. Tijdens mijn studie heb ik de medeoprichters van United Wardrobe ontmoet (toen ook studenten van Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen). Omdat we elkaar zo goed aanvullen en omdat het idee goed was, kon ik me zo snel op mijn ondernemers doelen richten.”

Helpen de ervaringen uit je studie je met uitdagingen in je werk?

“Wageningen is een universiteit waar het tempo hoog ligt. De bachelor was ook erg breed georiënteerd. Dit helpt me om te gaan met uitdagingen in mijn werk die ook erg breed zijn en in een hoog tempo komen en gaan.”

Wat heb je als student allemaal gedaan om je voor te bereiden op je carrière?

“Als student hield ik ervan om zo veel mogelijk dingen tegelijk te doen. Onder andere commissies bij mijn studentenvereniging, handelen in aandelen, werken (als financial controller), sporten en meer. Ik denk dat een brede oriëntatie je helpt om voor te bereiden op de snel veranderende arbeidsmarkt. Onze bachelor biedt precies dat. Het laatste dat ik deed was een minor in app programmeren bij de Universiteit van Amsterdam. Alles bij elkaar een goede mix van vaardigheden voor de komende werkzaamheden.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Het is ons doel om van United Wardrobe een internationale marktplaats te maken. Dit betekent dat je net zo makkelijk en veilig kleding kunt kopen van modeliefhebbers uit Stockholm, Londen of Rome als je nu kan uit Nederland. Ik weet nog niet wat ik daarna ga doen. Misschien een master in Wageningen?”

Terug naar Na je studie