Studentenverhaal

Student Joris Geurts - BSc Biologie

Voordat Joris besloten heeft om de opleiding Biologie aan Wageningen University te gaan doen, heeft hij eerst getwijfeld. “Ik heb onder andere gekeken naar Scheikundige Technologie en Farmacie, maar deze opleidingen waren het toch net niet.” Daarna heeft hij gekeken naar de opleiding Biologie aan Wageningen University. “Ik ben naar een algemene meeloopdag vanuit Biologica, de studievereniging van Biologie in Wageningen, geweest, en dat vond ik meteen zo leuk dat ik niet meer verder heb gekeken naar andere universiteiten.”

Ik wil me specialiseren in ecologie.

Het begin van de opleiding Biologie vond Joris nogal tegenvallen, maar daarna werd het beter. “De eerste periodes kregen we vooral abstracte vakken en genetica, vakken die buiten mijn interessegebied vallen. De echte biologie-vakken kregen we pas aan het einde van het jaar, maar toen die eenmaal kwamen was ik weer helemaal gelukkig! De leukste vakken vond ik ‘Flora en Fauna van Nederland’ en ‘Mens- en Dierkunde’. Bij deze vakken ben je heel veel bezig met dingen die je kunt zien en aanraken, dat is toch echt wat ik het mooiste vind aan biologie. Daarom wil ik me ook specialiseren in ecologie.”

Joris heeft nog geen idee wat hij na zijn opleiding Biologie wil gaan doen. “Misschien ga ik er een lerarenopleiding achteraan doen, misschien ga ik wel naar het buitenland. Allemaal wilde ideeën, maar nog niks concreets. Ik denk dat ik dat tegen die tijd wel ga bekijken.”

Naast zijn studie is Joris actief bij de studievereniging Biologica. “Ik zit in een commissie, de BIKcie. Wij organiseren het introductiekamp voor eerstejaars biologen. Dit is een superleuk weekend waarin je leuke spelletjes gaat doen met elkaar, lekker gaat feesten en als afsluiter met z’n allen de bioloog gaat uithangen in de dierentuin! Verder zit ik ook in een commissie bij mijn sportvereniging SZV Aquifer, de studenten zwem vereniging in Wageningen. We hebben de eer gekregen om één van de vier Nationale Studenten Zwem Kampioenschappen te organiseren. Volgend jaar ga ik in het bestuur. Al met al ben ik dus lekker druk bezig naast mijn opleiding.”

Terug naar Studenten vertellen