Derde jaar van de bachelor Economie en Beleid

In het derde jaar volg je nog één verplicht vak, namelijk econometrie. Daarnaast leer je economische onderzoeksmethoden en theorieën toepassen op een van de vier aandachtsvelden en schrijf je een bachelorscriptie. Je kunt je economische basis (en/of je aandachtsveld) een commerciële draai geven door vakken als Marketing, Bedrijfskunde of Management in je programma op te nemen. Er is een half jaar vrije keuze ruimte ingeroosterd en deze kan je gebruiken om vakken te volgen aan een universiteit in het buitenland.

Econometrie

Sociale wetenschappers zijn vaak geïnteresseerd in de relatie tussen verschillende variabelen, zoals bijvoorbeeld de relatie tussen consumptie en prijzen. Het doel van econometrie is om die relaties te kwantificeren met behulp van statistische gegevens om vervolgens het resultaat te interpreteren. Econometrie is dus de interactie tussen economische theorie, data en methodes van de statistiek. Het vak econometrie leert je een aantal technieken van de econometrie. De focus ligt op de toepassing van econometrie op onderzoeksvragen in de sociale wetenschap.

Bachelorscriptie

Het derde jaar sluit je af met een Bachelorscriptie. Je kiest een interessant onderwerp en schrijft onder begeleiding een uitgebreid werkstuk gebaseerd op een literatuuronderzoek.

Vrije keuze ruimte/ Minoren

Je hebt een vrije keuze ruimte van 30 studiepunten. Deze tijd is voor je vrij gemaakt zodat je de kans krijgt je verder te verdiepen in je eigen studie-interesses. In overleg met je studieadviseur zou je deze vrije keuze ruimte kunnen vullen door een paar maanden in het buitenland te studeren, vakken te volgen op andere Nederlandse universiteiten of door een minor te volgen (in Wageningen of elders). Een minor is een samenhangend cluster van vakken op een bepaalde thematiek of vakgebied. Meer informatie over minoren aan Wageningen University.

Je kan de vrije keuze ruimte ook invullen door een combinatie van bovengenoemde mogelijkheden.