Studentenverhaal

"De studie wordt gekenmerkt door veel groepswerk, ondersteunt door begeleidende colleges en docenten."

In de vijfde klas van de middelbare ben ik al begonnen met mijn studiekeuzeproces. Hierdoor ben ik door heel het land op veel verschillende universiteiten geweest. Wageningen was één van de plekken waar ik verrassend genoeg als eerste naar toe ging. Dit was niet omdat ik zelf stond te springen om hier te gaan kijken, maar omdat mijn moeder hier een half jaar gestudeerd had. Toen ik aankwam op de Wageningen University kregen wij eerst als potentiële studenten een presentatie van student en docent hoe het er hier aan toe ging bij de bachelor Gezondheid en Maatschappij. Wat mij in het verhaal opviel was de vrijheid en breedte van de studie.

Als je op zoek bent naar een studie die in gaat op de alfa-kant van gezondheid dan is de bachelor Gezondheid en Maatschappij misschien wel de studie voor jou.

De studie wordt gekenmerkt door veel groepswerk, ondersteunt door begeleidende colleges en docenten. Door het groepswerk leer je hoe het is om samen te werken en welke rol jij in een groepsverband hebt. De studie is relatief kleinschalig, dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De breedte van de studie valt, naar mijn mening, onder te verdelen in vijf onderwerpen: psychologie, economie/beleid, communicatie, voeding en publieke gezondheid.

Wageningen is als studentenstad ontzettend gezellig. Alles wat voor studenten te doen is, is vaak ook georganiseerd door studenten. Door het grote aantal actieve studenten wat hier zit, is er een ruim aanbod aan studentenverenigingen, sportverenigingen, muziekverenigingen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een kamer zoeken is in Wageningen denk ik ook relatief goed te doen.

Als mensen op feestjes vragen “Joris, wat kan jij nou eigenlijk worden nadat je klaar bent met je studie?”, dan vertel ik ze dat mijn toekomst nog lang niet bepaald is. Omdat de studie zo’n brede basisopleiding is, kan je nog alle kanten op. De toekomst zal in de richting liggen van de onderwerpen: psychologie, economie/beleid, communicatie, voeding en publieke gezondheid. Denk hierbij aan banen bij het RIVM, de GGD of bij een zorgverzekeringsmaatschappij.

Mijn bachelorthesis, het eindproject van de studie, schrijf ik over stress onder studenten. Hierbij doe ik verkennend onderzoek naar de redenen van stress en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Terug naar Studenten vertellen