Studentenverhaal

"Door de brede aanpak van de opleiding is het makkelijk om er achter te komen welk aspect van gezondheid jou het meeste aanspreekt."

Als ik terug denk aan mijn studiekeuzeproces, weet ik nog dat Wageningen in het begin helemaal niet bij me was opgekomen. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat er een universiteit in Wageningen was! Verder vond ik een opleiding kiezen heel lastig. Op de middelbare had ik het pakket Natuur en Gezondheid en daarnaast was ik in mijn vrije tijd veel bezig met gezondheid door middel van sport en voeding. Voor lange tijd dacht ik dat als ik iets wilde gaan doen met mijn passie voor gezondheid, ik alleen maar kon kiezen uit opleidingen als geneeskunde en bewegingswetenschappen. Het probleem was alleen dat ik slecht was in bètavakken en dus was ik bang dat ik niets met mijn passie voor gezondheid kon gaan doen. Toen stuurde mijn vader me een linkje door van de opleiding Gezondheid en Maatschappij. De webpagina sprak me meteen aan: een gezondheidsopleiding die zich vooral richt op de maatschappij.

Ik zag een mogelijkheid om toch iets te gaan doen met mijn passie voor gezondheid.

Na de open dag was ik overtuigd. Ten eerste sprak de universiteit me aan, maar ook het brede aspect van de opleiding en de vele mogelijkheden die je hebt. Kortom, het paste perfect.

De opleiding Gezondheid en Maatschappij is een opleiding voor mensen die een passie hebben voor gezondheid, en die dit vanuit de sociale wetenschappen willen omzetten naar toepassingen. Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken die allemaal te maken hebben met een aspect van gezondheid. Daarnaast werk je veel in groepjes aan projecten waardoor je de kennis meteen kan toepassen in de praktijk. Ook is de opleiding kleinschalig, waardoor je bijna al je klasgenoten kent en bij iedereen terecht kan voor vragen. Deze kleinschaligheid maakt dat je veel persoonlijke aandacht krijgt van docenten.

Door de brede aanpak van de opleiding is het makkelijk om er achter te komen welk aspect van gezondheid jou het meeste aanspreekt. Na het eerste jaar kwam ik erachter dat vooral de management en beleid vakken mij aanspreken. Wanneer ik volgend jaar zelf mijn vrijekeuzeruimte kan invullen, ga ik de minor Recht en Gezondheidszorg volgen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zo kan ik alvast kennis opdoen binnen dit gebied. Iedereen spreekt een andere kant van gezondheid weer aan en door de breedte van de opleiding kom je van alles tegen wat je kan uitproberen in je vrije keuzeruimte. Dat maakt het makkelijker om uiteindelijk een masterkeuze te maken!

Terug naar Studenten vertellen