Studentenverhaal

"Het is een brede opleiding met vakken variërend van strategische communicatie, tot voedingsgedrag en demografie."

Hoewel ik een Natuur en Gezondheid profiel had op het VWO, wist ik dat ik op de universiteit niet verder wilde met bèta. Ik wilde wat met mensen en gezondheid doen en twijfelde tussen de bachelor Gezondheid en Maatschappij in Wageningen of een psychologie bachelor ergens anders. Na twee meeloopdagen in Wageningen was de keuze gemaakt en heb ik me aangemeld voor Gezondheid en Maatschappij. Al snel bleek dat ik inderdaad de juiste keuze had gemaakt. Het inleidende vak van de opleiding gaf gelijk een goed beeld van wat me in de opleiding te wachten zou staan. Ik vond het vak interessant en wist dan ook dat ik met plezier deze opleiding zou gaan volgen. Zelfs de vakken waar ik in het begin wat minder enthousiast over was of tegen op zag, zoals de meer economie en statistiek gerichte vakken, bleken uiteindelijk interessant en haalbaar.

Het meest waardevolle van studeren in het buitenland is toch wel het leggen van internationale contacten en het leren kennen van andere culturen.

Gezondheid en Maatschappij is een brede opleiding met vakken variërend van strategische communicatie, tot voedingsgedrag en demografie. Hierdoor leer je dat gezondheid met veel dingen in verbinding staat en in verschillende sectoren in acht moet worden genomen, zoals bijvoorbeeld in de voedingssector en in de economische sector. Binnen de opleiding is er veel aandacht voor groepswerk waardoor je leert samenwerken met studiegenoten of mensen van andere opleidingen, wat nieuwe inzichten kan verschaffen. Verder is de opleiding kleinschalig, zijn de docenten erg betrokken en mocht je vragen hebben, dan staat de studieadviseur altijd voor je klaar. Naast de opleiding spraken ook de universiteitsgebouwen en Wageningen zelf me aan. Veel lokalen hebben namelijk uitzicht op een groene omgeving en dat zorgt ervoor dat ik me beter kan concentreren.

Tot slot is er binnen de studie de mogelijkheid om een half jaar zelf in te vullen. Je kunt dit doen door vakken te volgen in Wageningen, aan een andere universiteit in Nederland of in een ander land! Ik ben zelf in mijn derde jaar van de studie naar Cork (Ierland) vertrokken om daar psychologie en sociologie vakken te gaan volgen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd omdat er op een andere manier les werd gegeven en werd getoetst. Het meest waardevolle van studeren in het buitenland is toch wel het leggen van internationale contacten en het leren kennen van andere culturen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf beter heb leren kennen en een wereldmens ben geworden.

Terug naar Studenten vertellen