Studentenverhaal

"Veel activiteiten heb ik gericht op voeding, dit heeft voor mij bevestigd dat ik met mijn studie verder wil gaan in deze richting."

Hoewel ik van tevoren nooit had gedacht Gezondheid en Maatschappij te gaan studeren, ben ik erg enthousiast over de studie. Ik merkte al snel dat ik iets meer diepte en verbreding in mijn studie zocht, vandaar dat ik sinds het tweede jaar mee doe aan het Honours Programme. Dit is een tweejarig programma waarbij je zowel verdieping als verbreding zoekt in je studie, precies wat ik zocht dus. Gedurende het programma volg je extra activiteiten of organiseer je zelf leuke evenementen en doe je vier opdrachten over een vak naar keuze. Daarnaast start je met een groep een project waar je twee jaar aan werkt.

Het is helemaal aan jezelf om de kansen die je worden aangeboden aan te grijpen en te ontdekken wat je allemaal kan!

Om een concreter beeld te geven: ik heb een review geschreven over flavour-nutrient learning, ik heb meegeholpen om het WUR100 Festival te organiseren op het gebied van duurzaamheid, ik heb kennis clips gemaakt, een college gegeven over Nutrition voor het vak Global Health en ik heb twee jaar met een leuke groep studenten aan een project over de Sustainable Development Goals gewerkt. Ik vond het verrassend leuke en leerzame activiteiten, vooral ook om samen te werken met studenten van andere studies.

Veel van de activiteiten heb ik gericht op voeding, dit heeft voor mij bevestigd dat ik met mijn studie verder wil gaan in de richting van voeding. Met het einde van de bachelor in zicht, kijk ik terug op een erg leuke tijd in Wageningen gedurende mijn bachelor! Zowel op de universiteit als in het studentenleven heb ik het erg naar mijn zin gehad. Volgend jaar ga ik starten met een dubbele master: ‘Communication, Health and Life Sciences’ én ‘Nutrition and Health’. Ik hoop op deze manier de perfectie combinatie van studierichtingen te volgen waar mijn ambitie bij ligt!

Terug naar Studenten vertellen