Alumniverhaal

Alumnus Arjen Meeuwsen - MSc Landscape Architecture and Planning

“Ik ben in Wageningen begonnen met mijn opleiding Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning. Achteraf gezien heb ik altijd veel interesse in het landschap gehad, zowel thuis als op vakantie. Mijn opleiding in Wageningen sloot hier goed bij aan; zowel qua omgeving (roeien op de Rijn, hardlopen in het bos op de Wageningse Berg en schaatsen of zwemmen in de uiterwaarden) als qua inhoud (voortbouwend op onder andere aardrijkskunde en tekenen). In mijn masteropleiding heb ik de mogelijkheid gegrepen om met een Erasmus-uitwisseling vakken te volgen bij de architectuurfaculteit in Zürich (Zwitserland). Dit was een waardevolle aanvulling op mijn Wageningse studie.”

Ik werk aan een grote variatie van projecten.

Baan

“Tijdens mijn masteropleiding heb ik stage gelopen bij ‘H+N+S Landschapsarchitecten’. Het leek mij een innovatief en veelzijdig bureau. Nadat ik afgestudeerd ben, ben ik er weer gaan werken: mijn inschatting was goed en de klik was wederzijds. Inmiddels ben ik er landschapsarchitect en werk aan een grote variatie van projecten. Zo werk ik in het Nationaal Park de Hoge Veluwe aan zowel de totaalvisie voor de toekomst van het park als aan het ontwerp voor de vernieuwing van het centrumplein. Hierdoor hangen grote en kleine schaal samen en krijgt het park een logische opbouw voor de bezoeker. Door onderzoek te doen kunnen we een plan maken waarin de cultuurhistorie zichtbaar wordt (in bijvoorbeeld tuinen en bomenlanen) en de natuur er op vooruit gaat (door bijvoorbeeld heidegebieden met elkaar te verbinden, wat ook nog een weids uitzicht oplevert). We krijgen straks een nieuw centrumplein dat op zijn plek is in het Park als een open plek in het bos, met enkele door mij ontworpen robuuste, sierlijke zitheuvels om van de zon te genieten.”

Toekomstplannen

“Bij H+N+S heb ik de kans om onderzoeken te doen en aan concrete uitvoeringsprojecten te werken. Het is natuurlijk even afwachten hoe de werkgelegenheid blijft. Maar volgens mij moeten we daar creatief mee omgaan, wat we dus ook doen binnen het bureau. Het kan weer voor nieuwe kansen zorgen. Ik woon nu in Utrecht, een fijne stad waar veel oud-Wageningers heen gaan. Voorlopig zit ik hier nog even goed, maar op termijn sluit ik een reisje of werkperiode in het buitenland niet uit om weer meer van de wereld te zien. Als landschapsarchitect valt er immers overal wat te doen; als je het maar zelf regelt!”

Terug naar Na je studie