Alumniverhaal

Alumnus Bart Gerrits

Bart Gerrits studeerde af voor de MSc Spatial Planning aan Wageningen University. Sindsdien werkt hij bij Tauw, een groot bouwkunde- en consultancybedrijf met kantoren en projecten door heel Nederland. Zijn werk is ontzettend afwisselend, wat het voor hem de ideale baan maakt.

Communicatie, presentatie en sociale vaardigheden zijn erg belangrijk in mijn werk.

Het was niet lastig om een baan te vinden, aangezien Tauw hem voor zijn afstuderen al een baan aanbood bij de afdeling Spatial Quality. De afgelopen jaren heeft hij aan veel projecten en onderwerpen gewerkt, waaronder studies naar milieuimpact en de herziening van ruimtelijke plannen op het platteland.

Tegenwoordig werkt Bart als environmental manager bij de Department of Waterways and Public Works, ook bij Tauw. Zijn agenda staat vol met uiteenlopende projecten, zoals de restoratie van een oud kanaal en de ontwikkeling van lange wandelpaden. Het is de taak van de environmental manager om inzichten te bieden in de complexe omgeving die een rol speelt in ruimtelijke planning. Bart: “Communicatie, presentatie en sociale vaardigheden zijn erg belangrijk in mijn werk. Gedurende mijn jaren bij Tauw had ik de mogelijkheid om hierin te blijven groeien. Ik krijg ontzettend veel voldoening van mijn werk!”

Aangezien Bart een sterke interesse had in typisch Wageningse onderwerpen, zoals groene omgevingen en landschapskwaliteit, was de keuze voor Wageningen University snel gemaakt. Hij zegt dat de MSc aan Wageningen University hem niet alleen theoretische diepgang heeft verschaft, maar ook dat hij er de vrijheid had om andere onderwerpen te ontdekken. Hij heeft nog dagelijks profijt van zijn Wageningse achtergrond. 

Terug naar Na je studie