Alumniverhaal

Alumnus Jentse Hoekstra

Jentse Hoekstra studeerde af van zijn MSc in Landscape Architecture en solliciteerde daarna bij de overheid, voor een traineeship bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en is hij Policy Officer Water Affairs.

De studie in Wageningen was een geweldige basis voor de traineeship.

Jentse wil heel graag iets bijdragen aan de samenleving, zegt hij. Als trainee volgde hij een intensief tweejarig programma, waar hij te maken kreeg met uiteenlopende onderwerpen. Jentse werkte aan ruimtelijke planning, het Delta Programma, duurzame biomassa en een aantal internationale projecten. Hij sloot zijn traineeship af bij het Internationaal Directoraat en de Top Sector Water. Gedurende zijn traineeship heeft Jentse veel geleerd over onderwerpen als openbaar bestuur, recht, diplomatie, communicatie en ministriële verantwoordelijkheid.

Sinds zijn traineeship werkt Jentse als Policy Officer bij de Directorate General Space and Water, waar hij medeverantwoordelijke is voor het nationaal waterbeleid. Onderdeel van zijn dagelijks werk is de verantwoording van het waterbeleid naar het parlement en de burgers. Jentse rapporteert ook naar het Department of Waterways and Public Works en zorgt ook voor de inflow en training van jonge arbeiders in de Nederlandse watersector. Jentse zou dit werk nog wel een paar jaar willen blijven doen, zodat hij nog meer kennis en ervaring op kan doen.

“De studie in Wageningen was een geweldige basis voor de traineeship”, zegt Jentse. “De multidisciplinaire manier van denken tijdens mijn studie heeft me echt geholpen. Ik heb ontzettend nuttige vaardigheden opgedaan. Als hij één advies zou kunnen geven aan de studenten, dan is dat: “Maak gebruik van je vrije keuzeruimte voor vakken. Hiermee kun je een duidelijke richting aangeven in je master, en je onderscheiden van anderen.”

Terug naar Na je studie